• City Stories

    Ένα γρήγορο γλυκό: Ελαφριά και νόστιμη μουχαλεμπία με ροδόνερο

    • NewsRoom


    Εύκολα γρήγορα και οικονομικά, φτιάξτε αυτή την ελαφριά και νόστιμη κρέμα, που έχει τις ρίζες της στη Συρία, με τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Δεν χρειάζονται ούτε πολλά υλικά, ούτε πολύς χρόνος, οπότε η μουχαλεμπία (μουχαλεμπί) είναι ό,τι πρέπει!

    Υλικά Συνταγής:

    1 λίτρο φρέσκο γάλα
    2 κ.σ. ζάχαρη (γεμάτες)
    4 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
    λίγο ροδόνερο
    ανάμεικτα φρέσκα φρούτα ψιλοκομμένα για το γαρνίρισμα
    φιστίκια Αιγίνης ολόκληρα για το γαρνίρισμα
    ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

    Εκτέλεση:

    Για τη μουχαλεμπία, βάζουµε πρώτα σε μία κατσαρόλα το κρύο γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουµε πολύ καλά µε το σύρµα,μέχρι να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Αφού λιώσει καλά, βάζουµε την κατσαρόλα στο µάτι και σε µέτρια φωτιά, πάντα ανακατεύοντας, αφήνουµε το µείγµα να δέσει και να πήξει, για περίπου 8-10 λεπτά.

    Ραντίζουµε ένα ρηχό µακρόστενο ταψάκι µε λίγο ροδόνερο (ελάχιστες σταγόνες). Αδειάζουµε την ελαφριά κρέµα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει τη βάζουµε στο ψυγείο να παγώσει.

    Πώς σερβίρουμε τη μουχαλεμπία:

    Όταν θέλουµε να σερβίρουµε, βγάζουµε ένα τετράγωνο µεγάλο κοµµάτι σε πιάτο, το ραντίζουµε µε ροδόνερο, προσθέτουµε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα, πασπαλίζουµε τη ζάχαρη και σκορπάµε ολόκληρα φιστίκια.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγανές και λαχταριστές πατάτες πανέ με σως

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Baby πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές με ελάχιστο λάδι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο γλυκό ψυγείου με μπισκότα μέσα σε 20 λεπτά!



    ΣΧΟΛΙΑ