• Food

    Αρωματική και νόστιμη συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες με πικάντικη σάλτσα

    • NewsRoom


    #tsoulotip: Δε ρίχνουμε το κρεμμύδι στο multi μαζί με άλλα υλικά, για να μην βγάλει την υγρασία του

     

    ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     

    1. Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μεγάλο μπολ, τα καλύπτουμε με κρύο νερό τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για μία ημέρα.
    2.Έπειτα, τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πολυκοπτικό μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρεμμύδι. Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι το μείγμα να ενωθεί (δε θέλουμε να το κάνουμε αλοιφή, πρέπει να έχει μερικά κομματάκια). Η ίδια διαδικασία μπορεί να γίνει και σε μικρό multi, απλά δουλεύουμε σε δόσεις σιγά-σιγά.
    3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα για να δέσει η ζύμη.
    4. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, ρίχνουμε αρκετό ηλιέλαιο ώστε να τηγανίσουμε τους ρεβυθοκεφτέδες και το αφήνουμε να ζεσταθεί.
    5. Παράλληλα, παίρνουμε 2 κ.σ. από τη ζύμη, το πλάθουμε σε κεφτέ και το πιέζουμε λίγο στο κέντρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη.
    6. Μόλις ζεσταθεί το ηλιέλαιο τηγανίζουμε καλά τους ρεβυθοκεφτέδες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα και με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας τους αφαιρούμε από τη κατσαρόλα και τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
    Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή εδώ 



    ΣΧΟΛΙΑ