• Food

    Μία γευστική συνταγή: Μοσχάρι γεμιστό με φέτα

    • NewsRoom

    Μοσχάρι γεμιστό με φέτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Ένα πεντανόστιμο, εύκολο στην παρασκευή του και εντυπωσιακό στην εμφάνισή του φαγητό, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Σερβίρετέ το με ρύζι, πουρέ ή ζυμαρικά. Συνοδέψτε το με ένα παγωμένο ροζέ κρασί.

    Υλικά

    1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο
    1 κρεμμύδι ξερό
    ψιλοκομμένο
    1 φλ. τρίμματα φέτας
    2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
    2 κ.σ. σκόρδο πολτοποιημένο
    ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
    ½ φλ. ελαιόλαδο
    1 κιλό ντομάτες τριμμένες
    1 κ.γλ. ζάχαρη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    Για το μοσχάρι γεμιστό με φέτα, τοποθετούμε πρώτα το κιλότο σε σανίδα κοπής και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 3 εκ. η καθεμία. Μ’ ένα κοφτερό μαχαίρι σχίζουμε κάθε φέτα, δημιουργώντας τσέπη-θήκη για τη γέμιση.

    Σ’ ένα μπολάκι ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ανακατεύουμε τη φέτα, το μαϊντανό, το δυόσμο, το σκόρδο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα με πιρούνι.

    Γεμίζουμε κάθε φέτα με λίγο μείγμα και κλείνουμε με οδοντογλυφίδα.

    Στη μεγάλη και φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με 2 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο, τις φέτες για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν κρούστα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3΄-4΄ ώσπου να γίνει διάφανο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

    Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τις ντομάτες και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το γεμιστό κρέας χωρίς προσθήκη νερού (πάντα σε πολύ χαμηλή φωτιά) για 1 ώρα και 30΄, μέχρι να λιώσει το κρέας και να δέσει καλά η σάλτσα.

    Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή ζυμαρικά.

    Πηγή: argiro.gr



    ΣΧΟΛΙΑ