• Food

    Αυγά μπενεντίκτ για πρωινό και για βραδινό!

    • NewsRoom
    αυγά μπενετίκτ


    Είναι ένα απίθανο πρωινό αλλά και βραδινό. Για εσάς που προσέχετε τη γραμμή σας ή κάνετε δίαιτα, μείνετε στην συνταγή των αυγών που τα μαγειρεύουμε ποσέ, εκτός αν την σος ολλαντεζ την κάνετε με μαγιονέζα με λίγα λιπαρά. Είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φάτε, καθώς είναι ένα πλήρες γεύμα, ειδικά αν το συνοδεύσετε με σπανάκι.

    ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ 

    Τι χρειαζόμαστε: 

    • 2 αυγά
    • 1 κ.σ ξύδι
    • λίγο αλάτι

    Πώς τα φτιάχνουμε:

    Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε δυο φλιτζάνια νερό, με μια κουταλιά ξύδι και λίγο αλάτι. Σε ένα πιάτο σπάμε τα αυγά προσεκτικά να μην σπάσει και ο κρόκος και τα ρίχνουμε μέσα στο νερό που βράζει στο κατσαρολάκι. Τα αφήνουμε για περίπου 3 λεπτά και με ένα μεγάλο κουτάλι, περιχύνουμε τους κρόκους με νερό, ενώ βράζουν. Τα βράζουμε με μια κουτάλα τρυπητή, βάζουμε αλάτι πιπέρι.

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΟΛΛΑΝΤΕΖ 

    Tι χρειαζόμαστε:

    • 2 κ.σ μαγιονέζα
    • 2 κγ μουστάρδα
    • 1κγ χυμό λεμονιού
    • Πιπέρι
    • 1 κ.σ νερό ζεστό

    Πώς το κάνουμε: 

    Βάζουμε σε ένα μούλτι όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα

    Ιδανικά συνοδεύουμε με σπανάκι που το έχουμε ρίξει σε καυτό λάδι για να μαραθεί για κανένα δίλεπτο. Μπορούμε να προσθέσουμε κρεμμύδι, μπέικον ή μικρά ντοματίνια. Μην ξεχάσετε να ψήσετε και μια φέτα ψωμί στο γκριλ ή την τοστιέρα

    Πώς το παρουσιάζουμε; Μια φέτα ψωμιού, σπανάκι, το αυγό και την σος ολλαντέζ από πάνω!

    Πηγή: womannow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ