• City Stories

    Έξι ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις για έξοδο αυτή την Παρασκευή (5 Ιανουαρίου 2018)

    ΚΠΙΣΝ

    Πηγή: www.snfcc.org


    Τι πιο όμορφο από μια έξοδο, όπου η μουσική θα κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο; Παρακάτω θα βρείτε έξι διαφορετικές προτάσεις με διάφορα είδη μουσικής, για να επιλέξετε αυτήν που σας ταιριάζει και να περάσετε ένα ενδιαφέρον βράδυ την Παραμονή των Φώτων, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου. Μουσικές προτάσεις για όλα τα γούστα: είτε σας αρέσει το έντεχνο, είτε το swing, είτε προτιμάτε τη funky μουσική, είτε είστε “φίλοι” της κρητικής παράδοσης. Μερικές από αυτές είναι με ελεύθερη είσοδο, ενώ άλλες με εισιτήριο. Διαβάστε και επιλέξτε!

    1. “Gumbo Ya Ya ft Sugahspank!” στο ΚΠΙΣΝ 

    Οι Gumbo Ya Ya σε μια εορταστική συναυλία με μουσική της Νέας Ορλεάνης ειδικά για το κοινό του ΚΠΙΣΝ!

    Πριν από 6 χρόνια, όταν ο Αμερικανός πιανίστας John Higgings ήρθε να ζήσει στην Αθήνα, συγκέντρωσε γύρω του μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών με σκοπό να παίξουν την αγαπημένη του μουσική, την αυθεντική Jazz & Blues της Νέας Ορλεάνης, της πόλης με την ίσως κυριότερη επιρροή στη σύγχρονη δυτική pop. Το σχήμα άρχισε να εμφανίζεται στο εστιατόριο που διατηρεί ο John και η φήμη του εξαπλώθηκε σύντομα από στόμα σε στόμα.

    Η μουσική των Gumbo Ya Ya συνδυάζει τους ξεσηκωτικούς ρυθμούς με τη χαρούμενη funky διάσταση των χάλκινων πνευστών. Τη συνταγή συμπληρώνει με τη βαθιά εκφραστική φωνή της η Πειραιώτισσα Sugahspank!, μια ασυνήθιστη περίπτωση για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς δεν σταματά να πειραματίζεται με λιγότερο δημοφιλή είδη.

    Ώρα:
    21.00

    Πού:
    ΦΑΡΟΣ
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

    Τιμή:
    Είσοδος ελεύθερη

    Πληροφορίες

    Gumbo Ya Ya ft Sugahspank!
    Φώτο: Μαργαρίτα Νικητάκη

    2. Ψαραντώνης – Νίκη Ξυλούρη “Εκειά που σμίγουν οι καιροί” στο Half Note Jazz Club

    Ο θρύλος της μουσικής της Κρήτης, της Μεσογείου, του κόσμου όλου έρχεται πάλι στο Half Note με τις ανεπανάληπτες μουσικές και την απαράμιλλη ερμηνεία του. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της κρητικής παράδοσης θα μας ταξιδέψει από την Παρασκευή 5 έως τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.

    Ο Ψαραντώνης, ο εκπρόσωπο της μεγάλης κρητικής γενιάς του, τίμησε τη μουσική του τόπου του σε διεθνή φεστιβάλ (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, το 1982 στο WDR Folkfestival, στην Κολωνία όπου του απονεμήθηκε το 1ο βραβείο, το 1985 στο Journées des Cinq Continents, το 2005 στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια του World Music Institute στη Νέας Υόρκης, το 2007 και το 2009 στο All Tomorrow’s Parties, πρώτα στο Μάινχεντ και μετά στο Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη), αφήνοντας το λεβέντικο, αλησμόνητό μουσικό του αποτύπωμα. Η λύρα του Ψαραντώνη εκτίθεται σήμερα στο Musical Instrument Museum στο Φοίνιξ της Αριζόνα (ΗΠΑ) όπου και προβάλλεται video με τον ίδιο να παίζει τη λύρα του.

    Ο Αντώνης Ξυλούρης έμαθε τη λύρα παιδί, στα Ανώγεια, ακούγοντας και βλέποντας τον μεγάλο του αδελφό, το Νίκο. Φαίνεται όμως πως τη λύρα την ήξερε από πάντα – γεννήθηκε μέσα από αυτήν και αυτή ήταν που τον οδήγησε μέσα στη μουσική. Όσες φορές κι αν δει κανείς τον Ψαραντώνη να παίζει και να τραγουδάει, νιώθει πως γίνεται ένα με τη μουσική και πως η μουσική δεν έχει πια όρια.

    Τον έχουμε δει να ξεσηκώνει πλήθη με τον ήχο της λύρας του και της φωνής του και να παίζει μαζί με μουσικούς που ανήκουν ακόμα και σε άλλες υφολογικές «σφαίρες». Σε κάθε περίπτωση όμως ξέρουμε πως η μουσική του Ψαραντώνη θυμίζει το αέναο, αρχέγονο ταξίδι της ζωής , αυτό που έρχεται από πολύ μακριά και μας πάει πολύ μακριά. Και απλώς στεκόμαστε ευτυχισμένοι, κάθε φορά, να ζούμε τούτες τις μουσικές στιγμές, εκεί που σμίγουν οι καιροί…

    Ώρα:
    22.30

    Πού:
    Half Note Jazz Club
    Τριβωνιανού 17, Μετς

    Τιμή:
    Είσοδος: 15€ (μπαρ), 20€ (Β’ Ζώνη), 25€ (Α’ Ζώνη)

    Πληροφορίες

    Ψαραντώνης - Νίκη Ξυλούρη

    3. Διονύσης Τσακνής “Γυρίζω τις πλάτες μου…” στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

    Μετά από ένα μικρό διάστημα αποχής από τα μουσικά δρώμενα, ο Διονύσης Τσακνής ξεκινά τις χειμωνιάτικες εμφανίσεις του.

    Για τις Παρασκευές, 5 & 12 Ιανουαρίου 2018, o συνθέτης και τραγουδοποιός θα παρουσιάσει στο Γυάλινο Up Stage ένα πρόγραμμα γεμάτο με όλες τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του, αλλά και με τραγούδια φίλων του που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ελληνική μουσική.

    Μαζί με τον Διονύση Τσακνή εμφανίζεται η νέα τραγουδίστρια Δήμητρα Κελεκίδη, που συστήθηκε στο ευρύ κοινό μέσα από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της σε γνωστό talent show.

    Στη συντροφιά τους θα βρεθούν και αγαπημένοι φίλοι: Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο Μανώλης Φάμελλος και o Μάκης Σεβίλογλου και στις 12 Ιανουαρίου τα Κίτρινα Ποδήλατα.

    Τον Διονύση Τσακνή και τη Δήμητρα Κελεκίδη, πλαισιώνει μία ομάδα μουσικών: ο Νίκος Καλαντζάκος στο πιάνο, ο Δημήτρης Καρασούλος στην κιθάρα, ο Ηλίας Παρασκευόπουλος στα τύμπανα και ο Νίκος Πολίτης στο μπάσο.

    Ώρα:
    22.30

    Πού:
    Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Up Stage
    Λ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη

    Τιμή:
    10€ με μπύρα ή κρασί στο bar
    12€ με ποτό στο bar
    40€ φιάλη κρασί | 2 άτομα
    80€ φιάλη ποτό | 4 άτομα

    Πληροφορίες

    Τσακνής

    4. Οι Gadjo Dilo στο Gazarte

    Oι Gadjo Dilo επιστρέφουν με γιορτινή διάθεση και θετική ενέργεια στο αγαπημένο τους roof και μπερδεύουν τις μελωδίες της τσιγγάνικης jazz, του Χιώτη και του Τσιτσάνη δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο μουσικό στιλ που οι ίδιοι αποκαλούν “Manouche De Grec”. Τραγούδια μιας άλλης εποχής μας μεταφέρουν μηνύματα σύγχρονα και ελπιδοφόρα.

    Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ετοιμαστείτε να χορέψετε και να τραγουδήσετε παρέα με τους Gadjo Dilo στο Roof Stage του gazarte!

    Line Up:
    Σωτήρη Πομόνη: κιθάρα
    Κώστα Μητρόπουλο: κιθάρα
    Σέργιο Χρυσοβιτσάνο: Βιολί
    Γιώργο Τσιατσούλη: Ακορντεόν
    Ηλιάνα Τσαπατσάρη : φωνή
    Γιώργος Ρούλος: Kοντραμπάσο

    Ώρα:
    22.00

    Πού:
    Gazarte – Roof Stage
    Βουτάδων 32-34, Κεραμεικός

    Τιμή:
    Γενική είσοδος 8€

    Πληροφορίες

    gadjo dilo @ gazarte

    5. Οι Imam Baildi στο PassPort Κεραμεικός

    Οι Imam Baildi επιστρέφουν στην Αθήνα για να ολοκληρώσουν το 10th Anniversary Tour τους, μετά από 30 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, sold out βραδιές στο Λονδίνο,
    τη Ζυρίχη και το Μόναχο, και κατάμεστες βραδιές παντού στην Ευρώπη.

    Η πολυαγαπημένη μας παρέα γίνεται 10 ετών και τις Παρασκευές του Δεκέμβρη ετοιμάζεται να μας σερβίρει την πιο εορταστική, την πιο καλοδουλεμένη, την πιο ορεξάτη της συνταγή στο Passport Κεραμεικός.

    Τι θα ακούσεις; Τα κομμάτια που έχουμε αγαπήσει, και τις καινούριες ιδέες των Imam Baildi που για άλλη μια φορά βάζουν νέα standards στην εγχώρια μουσική σκηνή.
    Τι θα δεις; Μια παρέα με μοναδική χημεία που λατρεύει να βρίσκεται στη σκηνή και έχει τη δική της ιστορία να πει μετά από αμέτρητες συναυλίες και ταξίδια σε περισσότερες από 22 χώρες του κόσμου.

    Τι θα σε συγκινήσει; Οι στιγμές που η συναυλία κορυφώνεται, όταν κοινό και συγκρότημα γίνονται ένα – όσοι έχουν βρεθεί σε συναυλία των Imam Baildi ξέρουν για τι μιλάμε.

    Τις βραδιές θα ανοίγουν οι πολλά υποσχόμενοι ΚΑΛΤΑband, που ξεκινούν τη δική τους πορεία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής, με μια αυθεντική ματιά και έναν πολύ ιδιαίτερο συνδυασμό παραδοσιακών οργάνων.

    Ώρα:
    22.30

    Πού:
    Passport Κerameikos – Upstairs
    Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος, Αθήνα

    Τιμή:
    13 ευρώ (με μπύρα ή κρασί στο bar)
    20 ευρώ (με ποτό, σε τραπέζι)

    Πληροφορίες

    ιμαμ μπαιλντι

    6. Ο Σουπερ Μαριο Στη Στοα

    Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου ο μουσικός συνθέτης και dj Σουπερ Μαριο σε συνεργασία με το δισκάδικο Kasseta record shop θα διοργανώσει μία βραδιά στην στοά με εκλεκτούς καλεσμένους για να γιορτάσει τα 20 χρόνια ενεργούς δράσης του στην Αθηναική νύχτα.
    Θα μας παρουσιάσει ένα live set του καινούργιου του project YENA ενώ η βραδιά θα συνεχιστεί με dj set από τους DU edits (Intersonik net radio) Αδαμάντιο Καφετζή (Teranga Beat), Σουπερ Μαριο (amola kalimba), Δημήτρης Κυβέλλος, Γιάννης Τζώντζος (Kasseta record shop).

    Ώρα:
    21.00

    Πού:
    Kasseta Record Shop
    Σοφοκλέους 5, Κέντρο Αθήνας

    Τιμή:
    Είσοδος ελεύθερη
    Το καφενείο της στοάς θα προμηθεύει το αλκοόλ σε οικονομικές τιμές

    Πληροφορίες

    super mario @ stoa

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έξι ενδιαφέρουσες δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης: Δωρεάν προβολές ταινιών για τον Ιανουάριο



    ΣΧΟΛΙΑ