• City Stories

    Ένα παριζιάνικο διαμέρισμα του 19ου αιώνα αποκτά σύγχρονη αύρα (pics)

    • NewsRoom


    Η Σκανδιναβή σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Jessica Vedel συνεργάστηκε με το αρχιτεκτονικό studio Talcik & Demovicova, για να δημιουργήσει έναν μοναδικό, σοφιστικέ χώρο, σε ένα κλασικό διαμέρισμα του 19ου αιώνα στο Παρίσι. Το αποτέλεσμα ήταν το παραδοσιακό, παριζιάνικο διαμέρισμα με τη λεγόμενη «Haussmanian era» να υιοθετήσει ένα καθαρό, αφαιρετικό style, με σύγχρονο χαρακτήρα.

    Το interior design είναι πολύ εντυπωσιακό και φέρει τις υπογραφές των Serge Mouille και Poul Kjærholm ενώ διατηρεί μια ισορροπία στους ήχους και τις υφές. Το εσωτερικό του διαμερίσματος είναι όλα όσα θα μπορούσε κανείς να ονειρευτεί. Με ουδέτερη παλέτα σε γκρι, λευκές και μαύρες αποχρώσεις, σε όλους τους χώρους κυριαρχεί η αρμονία συνθέτοντας ένα «πάντρεμα» φυσικών στοιχείων με μάρμαρο και ξύλο. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ισορροπημένα, καθώς συνδυάζονται σε ίσες ποσότητες και αρμονικά μέσα στον χώρο, ώστε να μην ξεχωρίζει μόνο ένα στοιχείο έντονα.

    Μία ακόμα εντυπωσιακή πληροφορία είναι, ότι η εσωτερική διακόσμηση προέρχεται από μία ηλεκτρονική οπτικοποίηση σε υπολογιστή, για την ακρίβεια μια φωτορεαλιστική εσωτερική απεικόνιση από τους digital artists Juraj Talcik και Veronika Demovicova. Η αισθητική τους είναι επηρεασμένη από τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό και τη σύγχρονη αρχιτεκτονική φωτογραφία και styling. Το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό!

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Mαθήματα αισθητικής από ένα διαμέρισμα στην Παλιά Παραλία Θεσσαλονίκης (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mountain Ηouse στις Άλπεις: Η σύγχρονη εκδοχή του ξύλινου σαλέ (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Diane Keaton μεταμόρφωσε ένα παλιό εργοστάσιο σε μοναδική κατοικία (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ