• City Stories

    Ένα παριζιάνικο διαμέρισμα αναδεικνύει την υπέροχη κομψότητα του λευκού (pics)

    • NewsRoom


    Το κτίριο που φιλοξενείται το απίθανο αυτό ρετιρέ βρίσκεται στην περιοχή Trocadero και είναι μία από τα πολλές κατασκευές του 19ου αιώνα που χάρισαν στην πόλη του Παρισιού την αρχιτεκτονική κομψότητα της, για την οποία είναι περίφημη σε όλον τον κόσμο και όλοι οι design lovers λατρεύουν.

    Είναι φωτεινή, υπέρκομψη και μίνιμαλ και απολαμβάνει μια συγκλονιστική θέα 360 μοιρών στον εμβληματικό Πύργο του Άιφελ και τον μαγευτικό Σηκουάνα.

    Με βάση το Παρίσι και το Λονδίνο, ο αρχιτέκτονας Guillaume Alan, που επιμελήθηκε τον σχεδιασμό του χώρου όσο και των επίπλων, φρόντισε να μεταμορφώσει την υπέροχη και ολόλευκη αυτή κατοικία των 180 τ.μ. στο ιδανικό σπίτι για ένα εξαιρετικά busy ζευγαρι, Γάλλων επιχειρηματιών που ταξιδεύουν συνεχώς σε όλο τον κόσμο.

    Το συγκεκριμένο project συνδυάζει αριστοτεχνικά την κλασική και διαχρονική παριζιάνικη αισθητική με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση, προσφέροντας στους ενοίκους το ιδανικό καταφύγιο άνεσης, διακριτικής πολυτέλειας και φινέτσας.

    Το διαμέρισμα είναι η βασική τους κατοικία, οπότε στόχος ήταν να αποπνέει χαλαρή διάθεση και ηρεμία. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες, ως λάτρες των κρασιών διοργανώνουν πολλά parties, άρα και ο χώρος θα έπρεπε να είναι κατάλληλος και για να δέχεται συχνά επισκέπτες. Ως αποτέλεσμα προέκυψε ένα υπέρκομψο διαμέρισμα με απίθανη ισορροπία μεταξύ white glam και relax σε κάθε δωμάτιο του.

    Ο Alan ουσιαστικά δημιούργησε από το δάπεδο με στόχο να αυξήσει τη δυναμική του φυσικού φωτός, κάτι που πέτυχε πλήρως. Το φως γενικά είναι κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ατμόσφαιρα ενός σπιτιού, καθώς φέρνει αισιοδοξία και positive vibes. Ένα χαρακτηριστικό που κανείς συχνά παρατηρεί στoυς χώρους που επιμελείται o διάσημος αρχιτέκτονας.

    Μία σειρά από υψηλές καμάρες με καθρέφτες στον διάδρομο δημιουργούν την αίσθηση του ατελείωτου χώρου ενώ τον διαχωρίζουν με καταπληκτική κομψότητα. Το ήδη υπάρχον καλοφτιαγμένο μωσαικό στο πάτωμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και συνδυάζεται ιδανικά με τους γήινους τόνους του bronze, του χρυσού και του γκρι. Ένα από τα καλύτερα σημεία του διαμερίσματος είναι ωστόσο η είσοδος, εμπνευσμένη από το Musée de l’Orangerie των Βερσαλιών.

    Περνώντας στο υπνοδωμάτιο, τα κυρίαρχα στοιχεία δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο σύνολο: μαγευτικοί ψηλοί θόλοι, ένα πανέμορφο παράθυρο κι ένα τζάκι τριών μέτρων προσεκτικά κατασκευασμένο από μάρμαρο Carrara. Όλα δένουν άψογα!

    Κάθε ένα από τα υπνοδωμάτια, τα μπάνια και την κουζίνα έχουν μια ενιαία αίσθηση ισορροπίας και ηρεμίας, όμως το πιο δυνατό στοιχείο της κατοικίας είναι σίγουρα το λευκό που ντύνει κάθε γνωιά. Μαζί με το φυσικό φως, είναι η σημαντικότερη λεπτομέρεια αυτού του απίθανου σπιτιού!

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανέμορφοι χώροι αναψυχής στον κόλπο του Jale – Δείτε 10 φωτογραφίες!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανακαλύψτε τα bathroom trends που θα δώσουν μια νέα πνοή στον χώρο σας (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα μοναδικό διαμέρισμα αναδεικνύει το πάθος των ιδιοκτητών για την τέχνη (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ