• City Stories

    Ανακαλύψτε τα bathroom trends που θα δώσουν μια νέα πνοή στον χώρο σας (pics)

    • NewsRoom


    Το μπάνιο δε χρησιμοποιείται μόνο για λόγους υγιεινής, αλλά για χαλάρωση και ηρεμία. Πόσες φορές μετά από μια κουραστική και πιεστική ημέρα, γυρίσατε σπίτι σας, γεμίσατε τη μπανιέρα με άλατα και ένα τεράστιο bathbomb και βυθιστήκατε μέσα της, αποφορτίζοντας όλο σας το σώμα; Ή πόσες φορές ονειρευτήκατε να κάνετε κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν δεν έχετε μπανιέρα; Ωστόσο, για να είναι ένα τέτοιο δωμάτιο αξιοζήλευτο και να μην είναι αδιάφορο, καλό είναι να έχει και τη σωστή διακόσμηση, που θα της χαρίσει πολυτέλεια, θετικά vibes και όμορφη αισθητική. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα πιο φρέσκα bathroom trends, που θα δείτε να μεσουρανούν αυτή τη στιγμή στα interior design sites και μπορείτε να υιοθετήσετε για το νέο έτος. Είναι πραγματικά υπέροχα!

    1. Vintage πινελιές

    Το ρουστίκ ήταν, είναι και θα είναι πάντα στη μόδα όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είναι ρετρό και ταυτόχρονα απόλυτα στιλάτο για κάθε εποχή. Ένας ιδιαίτερος σχεδιασμός, μάλιστα, θα αναβαθμίσει ολοκληρωτικά το decor του μπάνιου σας. Vintage καθρέφτες ή φωτιστικά είναι οι πρώτες επιλογές σας και μπορείτε να τα βρείτε είτε σε antique shops είτε και σε πιο σύγχρονα καταστήματα, που όμως έχουν αρχίσει να στρέφονται προς τα πιο ρετρό σχέδια. Μπορείτε, επίσης, να επαναχρησιμοποιήσετε ένα παλιό έπιπλο, που έχετε κρατήσει από το παρελθόν στην αποθήκη σας. Όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν άνετα με χρυσές λεπτομέρειες, όπως μικροσκοπικά αντικείμενα ή και μια gold βρύση, που αποπνέει αρχοντικό στιλ.

    vintage.jpg

    2. Μωσαϊκό

    Το terrazzo trend, η αλλιώς η τέχνη του μωσαϊκού (μάθετε περισσότερα για την τάση εδώ), ήρθε για να μείνει! Φυσικά, και σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού μπορείτε να το εφαρμόσετε με μεγάλη επιτυχία και να του δώσετε έτσι μια γήινη και πρωτότυπη νότα. Για παράδειγμα, για να το κάνετε με μεγάλη επιτυχία, μπορείτε να αγοράσετε είδη μπάνιου με αυτό το μοτίβο, όπως ένα δοχείο για το κρεμοσάπουνο ή βάση για το σαπούνι σας, κούπες για τις οδοντόβουρτσες ή μικρά μπολ αποθήκευσης για τα δισκία βάμβακος. Όλα αυτά θα δώσουν stylish πινελιές στον χώρο σας. Τέλος, μια καλή συμβουλή είναι να επενδύσετε σε ανάλογης αισθητικής πλακάκια, σε έναν ή και πολλούς τοίχους του μπάνιου σας ή στο πάτωμα. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

    mosaic.jpg

    3. Ασυμμετρία

    Εάν θεωρείτε ότι το μπάνιο σας είναι μονότονο, ποτέ δεν είναι αργά για να εναντιωθείτε σε αυτό και να το ανανεώσετε. Πως; Παίξτε με τα σχέδια και τα σχήματα στο πάτωμα ή στους τοίχους. Μπορείτε επίσης να είστε πρωτότυποι αλλάζοντας τη συμμετρία τόσο των επίπλων όσο και των διακοσμητικών. Πιο συγκεκριμένα, τα ασυμμετρικά σχήματα είναι πια αρκετά δημοφιλή. Αλλάξτε, λοιπόν, τη διάταξη των ντουλαπιών σας, των συρταριών και των ραφιών σας. Ή μπορείτε να επιλέξετε ασύμμετρους καθρέφτες, που είναι πιο σύγχρονοι και η τελευταία λέξη της μόδας στο industrial design.

    asymmetry.jpg

    4. Ξύλο

    Το υλικό αυτό θυμίζει σίγουρα spa, σάουνα ή κάποιο πολυτελές wellness retreat του εξωτερικού. Τώρα, λοιπόν, σας δίνεται η ευκαιρία να το φέρετε και στο μπάνιο σας. Επιλέξτε έναν τοίχο και «ντύστε τον με ξύλο, για να φέρετε έναν πιο zen και ταυτόχρονα σκανδιναβικό αέρα σε αυτό το πολυχρησιμοποιημένο δωμάτιο. Επίσης, μπορείτε να το προσθέσετε στο δάπεδο, για να μοιάζει με παρκέ και να δημιουργεί ένα αποτέλεσμα που είναι πραγματικά καλαίσθητο. Ωστόσο, εάν δε σας είναι εύκολο να κάνετε τόσο μεγάλες αλλαγές, μπορείτε να αρκεστείτε σε μικρές ξύλινες λεπτομέρειες, όπως ξύλινα αντικείμενα, ένα ξύλινο βάζο με λουλούδια που προσδίδουν φρεσκάδα στο μπάνιο ή κουτιά, για να τοποθετήσετε μέσα τα προϊόντα περιποίησης.

    salle-de-bain-bois.jpg

    5. Τεχνολογία

    Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, όλο και περισσότερες είναι οι επιλογές, που έχετε για το μπάνιο. Καθρέφτες με ενσωματωμένο φωτισμό LED, βαλβίδες ανίχνευσης κίνησης και αυτόματοι ρυθμιστές θερμοκρασίας είναι μερικά από όσα μπορείτε να προτιμήσετε. Ακόμη, για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας, μπορείτε να προσθέσετε εφαρμογές, που ενημερώνουν για την πρόγνωση του καιρού, τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε σε tablets -ακόμα και τα πιο φτηνα- τα οποία θα έχετε εγκαταστήσει σε στρατηγικά σημεία, ώστε να μη βρέχονται από το ντουζ! Εάν είστε tech freaks, ενσωματώστε το συγκεκριμένο trend στο μπάνιο σας, απλώς αποφύγετέ το εάν είναι αρκετά μικρό, καθώς θα αντιμετωπίσετε σίγουρα πρόβλημα με την υγρασία στις συσκευές.

    led.jpg

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δύο κομψές κατασκευές: Δικηγορικό γραφείο και εργαστήρι καλλιτέχνη στο Παγκράτι (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μία εξαιρετική βίλα στην εξοχή της Αγγλίας θα σας μαγέψει (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: The upper floor: Ένα σύγχρονο διαμέρισμα στην καρδιά της Θεσσαλονίκης (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ