• City Stories

    Ένα πανέμορφο και χρωματιστό αρχιτεκτονικό γραφείο στη Ρόδο (8 pics)

    • NewsRoom


    Η μελέτη που παρουσιάζεται είναι η μετατροπή ενός κενού χώρου καταστήματος σε έναν χώρο γραφείου. Ένας χώρος σχεδιασμένος να καλύπτει τις ανάγκες του χρήστη και του επισκέπτη, αυτό προκύπτει από το σύνολο του σχεδιασμού. Ο εργονομικός σχεδιασμός της επίπλωσης έως την αισθητική τους, η διαχείριση του φυσικού φωτισμού, με ΒΑ προσανατολισμό, αλλά και του τεχνητού φωτισμού για την αναγκαία φωτεινότητα και την ανάδειξη των στοιχείων που συνθέτουν το γραφείο, υπογραμμίζουν την έμφαση στη λεπτομέρεια.

    Κατασκευές και προσθήκες, που έδωσαν στον ανακαινισμένο χώρο νέα πνοή, νέα μεγέθη και αναλογίες. Ένας συνδυασμός χρωμάτων που επιχειρεί να πάρει την ένταση όλων αυτών, τη δυναμική του ίδιου του νέου χώρου, και να τα αποδώσει σε μία ζεστή ατμόσφαιρα για τον χρήστη και τον επισκέπτη, τον εργαζόμενο και τον πελάτη.

    Η επιλογή των υλικών έγινε με βάση την οικειότητα αυτή που θέλει να πετύχει το σχέδιο, ξύλο σε όλη την επίπλωση, που δεν ξεχνάει όμως τα παιχνίδια των χρωμάτων. Η προσθήκη του πέτρινου «τοίχου» σε συνδυασμό με την μικρή υποδοχή δένουν στα λίγα αυτά τετραγωνικά τους ένα ζεστό χώρο συζήτησης για τους επισκέπτες, που διώχνει την αμηχανία της επαγγελματικής σχέσης, και υποδέχεται τελικά έναν φίλο.

    Το σχέδιο αυτό του γραφείου υπενθυμίζει την ανάγκη για προσοχή και επιμονή στη μείξη του επαγγελματικού και του προσωπικού στοιχείου στον χώρο αυτόν, που εύκολα σήμερα γίνεται απρόσωπος και χάνει την λεπτή επαφή.

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική μελέτη: Αρχιτεκτονικό γραφείο AD: Αρμονία Διακολαμπριανού
    Τοποθεσία: Σορωνή, Ρόδου
    Εμβαδόν γραφείου: 47m²
    Φωτογραφίες: Apostolοs Kourbetis

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ένας πολύχρωμος πολυχώρος για παιδιά στα Ιωάννινα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μία διαφορετική κατοικία από χρώμιο και ατσάλι που θυμίζει… καταρράκτη (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βαρεθήκατε το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο δέντρο; 15 εναλλακτικές προτάσεις που εντυπωσιάζουν!



    ΣΧΟΛΙΑ