• City Stories

    Ένα μοντέρνο διαμέρισμα με γαλλική αισθητική και θέα προς τον Πύργο του Άιφελ (17 pics)

    • NewsRoom


    Αυτό το διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων βρίσκεται στον τέταρτο όροφο, με θέα στη βόρεια όχθη του Σηκουάνα, στο ήσυχο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Οι σχεδιαστές εξισορρόπησαν το μοντέρνο σύγχρονο στιλ με την κλασική γαλλική αίσθηση. Ο Πύργος του Άιφελ, απέναντι από τον ποταμό, συμπλήρωσε την εικόνα.

    Οι υπάρχοντες στενοί διάδρομοι και τα ψηλά ταβάνια ήταν προκλήσεις που οδήγησαν στη γενική κατεύθυνση του σχεδιασμού και στην εννοιοποίηση δημιουργικών εναλλακτικών λύσεων.Το αποτέλεσμα είναι ένας καθαρός, ήρεμος σύγχρονος χώρος, στον οποίο το εντυπωσιακό παριζιάνικο σκηνικό παίρνει την κεντρική σκηνή, και έξυπνες βελτιώσεις στην υπάρχουσα αρχιτεκτονική προσθέτουν γοητεία και χαρακτήρα.

    Ένας ενιαίος χώρος με την κουζίνα, την αίθουσα πρωινού και το σαλόνι καλύπτει όλο το βάθος του διαμερίσματος Μια πόρτα στην κύρια κρεβατοκάμαρα είναι έξυπνα κρυμμένη στην επένδυση πίσω από το τραπέζι του πρωινού.

    Διάφορα στοιχεία στο σχεδιασμό της κουζίνας ισορροπεί προσεκτικά το παλιό με το νέο. Το μοτίβο διαμάντι στα παράθυρα βιτρό, που επαναλαμβάνεται στο σχεδιασμό οροφής, φαίνεται να αντικατοπτρίζει τη δομή του Πύργου του Άιφελ, ενώ τα προσαρμοσμένα καλύμματα καλοριφέρ σχεδιάζονται έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν το νέο πάτωμα ψαροκόκαλου. Τα παράθυρα έχουν θέα σε μια αυλή του Παρισιού – προσφέροντας τέλεια αντίθεση με τον μοντέρνο, μονοχρωματικό σχεδιασμό της κουζίνας.

    Στο χώρο του πρωινού, η ξύλινη επένδυση των τοίχων και η ταπετσαρία, που έχει σχεδιαστεί ειδικά, απλώνονται από την κουζίνα στο σαλόνι, δημιουργώντας έναν απλό χώρο, με ξύλο προσθέτοντας ένα στρώμα ζεστασιάς στην εσωτερική παλέτα. Τμήματα του καθρέφτη που στο πλαίσιο τοίχου πλαίσιο διαφορετικές προοπτικές του διαμερίσματος.

    Το σαλόνι ενσωματώνει τη μαγεία που κάνει αυτό το διαμέρισμα τόσο εξαιρετικό. Οι πύργοι του Άιφελ έξω, αντανακλώνται τέλεια στους καθρέφτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που περιβάλλουν τον τοίχο πίσω από τον καναπέ. Αυτή η κίνηση μεγεθύνει το χώρο και χρησιμεύει για να κάνει τις αντανακλάσεις του πύργου ορατές από άλλες περιοχές του διαμερίσματος.

    Στην κύρια κρεβατοκάμαρα, που έχει πρόσβαση μέσω της κρυφής πόρτας στον τοίχο του καθιστικού, οι ψηλές οροφές και τα παράθυρα εξασφαλίζουν μια αίσθηση ευρυχωρίας στο στενό δωμάτιο.

    Στοιχεία έργου

    Αρχιτεκτονική μελέτη: ARRCC
    Ομάδα μελέτης: Michele Rhoda, Mark Rielly, Vanessa Canon, Danie du Toit
    Αρχιτέκτων: Anne Molfessis
    Έργα τέχνης: Andrzej Urbanski, Everard Read CIRCA Gallery
    Τοποθεσία: Paris, France
    Φωτογραφίες: ©Aldo Paredes

    Πηγή: ktirio.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτή η κατοικία προηγμένης τεχνολογίας θα μπορούσε να είναι το «σπίτι του μέλλοντος» (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δύο μαγευτικές ιδιωτικές κατοικίες με μοντέρνο σχεδιασμό στην όμορφη Κω (20 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στα χαλάσματα ενός αγροτικού σπιτιού χτίστηκε αυτή η όμορφη κατοικία στην Αντίπαρο (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ