• City Stories

    Δύο μαγευτικές ιδιωτικές κατοικίες με μοντέρνο σχεδιασμό στην όμορφη Κω (20 pics)


    Πρόκειται για ένα οικοδόμημα που, πραγματικά, σε κάνει να τρίψεις τα μάτια και να αναρωτηθείς αν είναι πραγματικό ή όχι. Κι όμως, αυτό το αρχιτεκτονικό δημιούργημα είναι πέρα για πέρα αληθινό, παρόλο που μοιάζει αποκύημα της φαντασίας.

    Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο εξαιρετικές και άκρως εντυπωσιακές ιδιωτικές κατοικίες από το αρχιτεκτονικό γραφείο ISV Architects, το οποίο μας εκπλήσσει κάθε φορά με τη φαντασία, τη δημιουργικότητά και την πολύ καλή δουλειά του. Οι εν λόγω κατοικίες βρίσκονται στην Κω, το όμορφο αυτό νησί του Αιγαίου.

    Οι δύο κατοικίες είναι χτισμένες σε ένα απομακρυσμένο σημείο του νησιού και τοποθετημένες πάνω στη θάλασσα. Βρίσκονται δίπλα δίπλα, είναι όμοιες και μοιάζουν να είναι η μία αντανάκλαση της άλλης. Καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του οικοπέδου, που τους προσδίδει κατευθείαν μια επιβλητική εικόνα, σε συνδυασμό με τη μεγάλη πισίνα που διαθέτουν.

    Οι κατοικίες στηρίζονται σε ένα σύγχρονο και μοντέρνο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, που εκφράζεται τόσο μέσα από την επίπεδη μορφή τους, όσο και μέσα από τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί. Το πράσινο περιβάλλον μέσα στο οποίο έχουν χτιστεί, τους προσδίδει μερικά φυσικά χαρακτηριστικά και μια γήινη αίσθηση που “ησυχάζει” την έντονη εικόνα τους και “μαλακώνει” τον τσιμεντένιο χαρακτήρα τους.

    Σημαντικό στοιχείο των κατοικιών είναι, φυσικά, ο ιδιαίτερος φωτισμός που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα σημεία: στον εξωτερικό χώρο της βεράντας, μέσα στην πισίνα, στον κήπο με τα μικρά δέντρα και τους θάμνους. Ήδη από το σούρουπο, που η θέα είναι απίστευτα όμορφη καθώς ο ήλιος δύει κι ο ουρανός αλλάζει χρώματα, ο κρυφός φωτισμός εντείνει το μυστήριο και κάνει τις δύο ιδιωτικές κατοικίες της Κω ακόμη πιο όμορφες.

    Δείτε παρακάτω μερικές πανέμορφες φωτογραφίες:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρήτη: Η πολυτελής και μαγευτική κατοικία που βρίσκεται «σε μυστική τοποθεσία» υπό το έδαφος!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια ιδιαίτερη διπλοκατοικία που έχει ως σημείο αναφοράς τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου (9 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μια πανέμορφη κατοικία με πέτρα, καταπράσινο κήπο και πισίνα στην Παιανία (10 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ