• City Stories

    Ένα ιδιαίτερο ιταλικό εστιατόριο στη Ρόδο (13 pics)


    Το ιταλικό εστιατόριο «Benini’s» εντάσσεται στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Amada Colossos Resort στο Φαληράκι της Ρόδου. Ο χώρος του εστιατορίου καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια 380 τ.μ., εκτός του κλειστού παρασκευαστηρίου και περιλαμβάνει show-kitchen, εσωτερικό, και εξωτερικό υπόστεγο χώρο με οπτικές φυγές στην κεντρική πισίνα του συγκροτήματος και στη θάλασσα. Ο Ιταλικός χαρακτήρας του εστιατορίου υποδηλώνεται διακριτικά μέσω στοιχείων και αντικειμένων τα οποία ο επισκέπτης καλείται να ανακαλύψει κατά την παραμονή του στο χώρο.

    Η είσοδος του εστιατορίου είναι «στρωμένη» με ένα επίμηκες «χαλί», σύνθεση από χειροποίητα πλακάκια με ζωγραφιστά μοτίβα μακαρονιών, σχεδιασμένα από τον αρχιτέκτονα.

    Στο χώρο επικρατούν γκρι και ανθρακί χρώματα, δημιουργώντας ένα διακριτικό φόντο, που πλαισιώνουν τις κατασκευές και κατευθύνουν το βλέμμα του επισκέπτη σε συγκεκριμένα σημεία, όπως την ανοιχτή κουζίνα, το μεγάλο κοίλο καθρέπτη με τους αντικατοπτρισμούς του και τη ραφιέρα που «αγκαλιάζει» την κεντρική κολώνα του χώρου.

    Στον υπαίθριο χώρο κατασκευάστηκαν διαχωριστικά panels με παραδοσιακά ιταλικά κεραμικά σκίαστρα που οριοθετούν την επιφάνεια του εστιατορίου και διαμορφώνουν οπτικές φυγές προς τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και τη θάλασσα. Τα τετράγωνα τραπέζια σχεδιάστηκαν ειδικά για το project, με την τελική τους επιφάνεια να αποτελείται από το πιο διάσημο ιταλικό μάρμαρο (Carrara), ενώ τα μοναστηριακά να είναι κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο και σκουριασμένο μέταλλο, στοιχεία και υλικά που συναντώνται με διαφορετικές χρήσεις και προσαρμογές στο χώρο.

    Στο show-kitchen δεσπόζει ένας μεγάλος κορμός κέδρου ο οποίος τεμαχίστηκε σε τρία τμήματα και διαμόρφωσε τον πάγκο, ενώ σε δεύτερο οπτικό επίπεδο ο χώρος της κουζίνας με τον παραδοσιακό φούρνο ολοκληρώνει τη σύνθεση και την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου Ιταλικού εστιατορίου, με αναφορές σε παραδοσιακές τεχνικές και τοπικές ιδιαιτερότητες.

    Στοιχεία έργου

    Μελέτη / επίβλεψη: Ελευθέριος Αμπατζής
    Φωτογράφιση: Γιώργος Φάκαρος

    ΠΗΓΗ: ΚΤΙΡΙΟ 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μία κατοικία στη Σύρο ανοίγει διάλογο με το περιβάλλον (14 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια διαφορετική, μονολιθική κατοικία στο Αλιβέρι που εντυπωσιάζει (13 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ