• City Stories

    Έφτασε η Τσικνοπέμπτη: Η τέλεια συνταγή για να ψήσετε τα κρεατικά σας

    • NewsRoom

    Προσοχή στο ψήσιμο!


    Η Τσικνοπέμπτη έφτασε και σας προτείνουμε τον ιδανικό τρόπο/συνταγή, για να ψήσετε τα κρεατικά σας. Ό,τι κρέας κι αν επιλέξετε να κάνετε, αν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, δεν θα χάσετε.

    Υλικά Συνταγής

    μπριζόλες μοσχαρίσιες
    κόντρα μοσχαρίσιο φιλέτο σε φέτες
    λουκάνικα μαύρου χοίρου ή όποια άλλα λουκάνικα θέλετε
    λουκάνικα Μάνης
    σουβλάκια χοιρινά
    αλάτι
    πιπέρι

    Pepper steak sauce για τα ψητά

    3 κ.γ. ανάμεικτα πιπέρια σε κόκκους
    3 κ.σ. βούτυρο
    1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    1/3 φλ. κονιάκ
    1/2 φλ. ζωμός κρέατος
    4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
    αλάτι

    Ψητά λαχανικά 

    μελιτζάνα
    χρωματιστές πιπεριές
    φινόκιο
    σπαράγγια
    μανιτάρια πλευρώτους ή ασπρομανίταρα μεγάλα
    ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι

    Σάλτσα μουστάρδας με μέλι για τα ψητά λαχανικά

    6 κ.σ. μουστάρδα με θυμάρι
    2 κ.γ. light μαγιονέζα
    2 κ.γ. μέλι
    1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα

    Εκτέλεση
    Ιδιαίτερα για την Τσικνοπέμπτη μπορούμε να ψήσουμε όλα τα κρεατικά σε σχάρα με κάρβουνα, σε bbq με γκάζι, σε γκριλιέρα στο μάτι της κουζίνας ή ακόμα και στην τοστιέρα ανοίγοντας την στα δυο!

    Ιδανική συνταγή για την Τσικνοπέμπτη και για το μάζεμα της παρέας
    Ψήνουμε τα κρεατικά σύμφωνα με το γούστο μας και ανάλογα με το πάχος του κάθε είδους.
    Τα διατηρούμε μετά το ψήσιμο σε ζεστό πιάτο για 6-8′ σκεπασμένα, ώστε να ξεκουραστούν.
    Τα σερβίρουμε με ψητές πατάτες, ψητά λαχανικά και pepper stake sauce.

    Πώς φτιάχνουμε την Pepper steak sauce
    Σπάμε τα πιπέρια σε γουδί ή με χοντρό πλάστη.
    Λιώνουμε το βούτυρο σε τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3′, προσθέτουμε τα πιπέρια, σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
    Προσθέτουμε τον ζωμό κρέατος και βράζουμε για 3′. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
    Σιγομαγειρεύουμε να έρθει στην επιθυμητή πυκνότητα. Αλατίζουμε στο τέλος.

    Πώς φτιάχνουμε τα ψητά λαχανικά
    Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες. Τα αλείφουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
    Τα ψήνουμε σε σχάρα ή γκριλιέρα για λίγα λεπτά, ώστε να μαλακώσουν ελαφρά. Τα βάζουμε σε έναν μεγάλο δίσκο.
    Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας. Για τη σάλτσα μουστάρδας ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ, για να ενωθούν.

    Πηγή: argiro.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Καιρός: Τσικνοπέμπτη με τοπικές βροχές και κρύο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τσικνοπέμπτη με μίνι σουβλάκια κοτομπέικον



    ΣΧΟΛΙΑ