• City Stories

    Κρήτη: Η πολυτελής και μαγευτική κατοικία που βρίσκεται “σε μυστική τοποθεσία” υπό το έδαφος!


    Στο όμορφο νησί της Κρήτης υπάρχει μια μοναδική και άκρως μαγευτική κατοικία, που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας. Σε μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από την βουή της πόλης, είναι χτισμένο αυτό το πανέμορφο σπίτι από το αρχιτεκτονικό γραφείο ISV Architects. Το εν λόγω γραφείο μας έχει εντυπωσιάσει πάρα πολλές φορές, αφού οι δημιουργίες του είναι πραγματικά πρωτότυπες και υπέροχες. Πάντως, όπως είναι λογικό, το γραφείο δεν αποκαλύπτει την ακριβή τοποθεσία της κατοικίας.

    Η συγκεκριμένη κατοικία ονομάζεται “Underground House in Crete”, εφόσον πρόκειται για ένα σπίτι που βρίσκεται, όντως, υπό το έδαφος. Παρατηρώντας τις πανοραμικές φωτογραφίες της, μπορεί κανείς να καταλάβει το πώς το σπίτι αυτό είναι σχεδόν κρυμμένο στη γη της Κρήτης και πώς εναρμονίζεται πλήρως με το φυσικό περιβάλλον γύρω του. Καλύπτει μια πάρα πολύ μεγάλη έκταση γεμάτη από δέντρα, ενώ διαθέτει τεράστιες πισίνες που κόβουν την ανάσα.

    Η πέτρα αποτελεί ένα από τα κύρια υλικά της κατοικίας και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς της. Αυτό κάνει το σπίτι να εντάσσεται ακόμη πιο έντονα στο φυσικό περιβάλλον και να γίνεται ένα με το έδαφος, αφού τόσο ως υλικό όσο και χρωματικά, η πέτρα ταιριάζει απόλυτα. Το ξύλο αποτελεί, επίσης, ένα από τα υλικά που διακοσμούν το οικόπεδο αυτό και, λόγω των παραπάνω χαρακτηριστικών, πρόκειται για μια ακόμη πολύ καλή επιλογή.

    Το βασικό χαρακτηριστικό της κατοικίας, που την κάνει να μοιάζει ονειρική, είναι το νερό. Το στοιχείο του νερού είναι ιδιαίτερα έντονο, αφού το σπίτι διαθέτει μεγάλες πισίνες σε πρωτότυπα σχήματα, οι οποίες “παντρεύονται” με την καταγάλανη θάλασσα που απλώνεται μπροστά από το σπίτι. Οι αποχρώσεις του μπλε μπερδεύονται μεταξύ τους και δημιουργούν ένα πανέμορφο τοπίο απόλυτης χαλάρωσης και γαλήνης. Η θέα είναι πραγματικά καταπληκτική και ταξιδεύει το μυαλό των παρευρισκομένων.

    Το όλο θέαμα και η ατμόσφαιρα του “Underground House in Crete” απογειώνονται με τον κρυφό φωτισμό στους υπαίθριους χώρους, αλλά και με την αναμμένη φωτιά μέσα στην πισίνα, που φωτίζει ολόκληρο το σπίτι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια εξωτική κατοικία στην Αθήνα: Δεν θα πιστεύετε πώς είναι στο εσωτερικό της! (12 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια εντυπωσιακή κατοικία που βασίζεται σε πρωτότυπες κατασκευές στη Γλυφάδα (15 pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H πέτρινη και πρωτότυπη μονοκατοικία της Αναβύσσου που θα σας ενθουσιάσει (12 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ