• City Stories

    Δύο ενδιαφέρουσες μουσικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στο ΚΠΙΣΝ αυτή τη βδομάδα!

    ΚΠΙΣΝ


    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φημίζεται για την ποικιλία των εκδηλώσεων που διοργανώνει ή που φιλοξενεί, οι οποίες εκτείνονται από τις αθλητικές δραστηριότητες μέχρι τα πολιτιστικά δρώμενα. Αυτή τη βδομάδα, ανάμεσα στις διάφορων ειδών εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν δύο ενδιαφέρουσες συναυλίες με ελεύθερη είσοδο. Δείτε παρακάτω:

    1. El Sistema Greece και Ron Davis Alvarez

    Το El Sistema Greece συνεχίζει τις ανοιχτές του δράσεις στο ΚΠΙΣΝ και προσκαλεί όλα τα παιδιά να τραγουδήσουν, αλλά και κάθε ηλικίας μουσικούς να συμμετέχουν στο μάθημα/ανοιχτή πρόβα!

    Στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει το μάθημα ο Ron Davis Alvarez, καλλιτεχνικός διευθυντής της El Sistema Σουηδίας -και της ορχήστρας Il Pomo d’oro- και πρέσβης πολιτισμού της El Sistema Greece. Αυτό το μάθημα θα επικεντρωθεί στην ορχήστρα, με τη συμμετοχή της El Sistema Greece και των μουσικών του Il Pomo d’oro. Το ακροατήριο και οι μουσικοί μπορούν να μάθουν περισσότερα για την ανάμειξη των κομματιών, τη μελωδία, τις δομές, την κατασκευή των αντιθέσεων, τη δυναμική μιας ορχήστρας, ενώ το ρεπερτόριο θα συνδυάζει την κλασσική, την παγκόσμια και την ελληνική μουσική.

    Το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί επίσης την ορχήστρα νέων του El Sistema Greece, στην πρώτη τους δημόσια εμφάνιση. Η ορχήστρα αποτελείται από 86 μουσικούς, ηλικίας 8-28 ετών υπό τη διέυθυνση της μαέστρου Φαίδρας Γιαννέλου και την καλιτεχνική επιμέλεια του Ron Alvarez, γνωστό μουσικό για το έργο του στη Βενεζουέλα και την ίδρυση της Dream Orchestra στη Σουηδία. Η ξεχωριστή ορχήστρα αποτελείται από έμπειρους νέους μουσικούς αλλά και παιδιά που άγγιξαν μουσικά όργανα για πρώτη φορά πριν από 4 μήνες και αντιπροσωπεύει το υψηλό επίπεδο δουλειάς που κάνει το El Sistema Greece με έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους στη χώρα μας.

    Το Σάββατο 10 Μάρτη την ορχήστρα θα διευθύνουν ο Ron Alvarez, Φαίδρα Γιαννέλου και η Ζαφείρα Άντζους σε επιλεγμένα έργα των Holst, Σκαλκώτα, Sibelius και Simonsson

    Πότε:
    Σάββατο 10 Μαρτίου
    12.00

    Πού:
    ΦΑΡΟΣ

    Ελεύθερη είσοδος

    El Sistema Greece

    2. Pharos Wind Ensemble

    Το κλασικό μουσικό σχήμα Pharos Wind Ensemble έρχεται στο ΚΠΙΣΝ για να μας παρασύρει στα μονοπάτια της κλασικής και οπερατικής μουσικής.

    Πέντε κορυφαίοι μουσικοί της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής δημιούργησαν ένα σύνολο μουσικής δωματίου, με στόχο την εκπαίδευση και διάδοση της κλασικής και έντεχνης μουσικής σε παιδιά, νέους και κοινωνικές ομάδες που έχουν δύσκολη πρόσβαση σε μεγάλους συναυλιακούς χώρους.

    Ο Θοδωρής Μαυρομμάτης στο φλάουτο, ο Δημήτρης Σαφαρίδης στο όμποε, ο Γιάννης Καραγιάννιδης στο κλαρινέτο, ο Δημήτρης Ντακοβάνο στο φαγκότο και ο Χρήστος Καλούδης στο κόρνο, συνθέτουν ένα ευέλικτο σχήμα που ενδείκνυται για ναούς, σχολεία, φιλανθρωπικά ιδρύματα, σωφρονιστικά καταστήματα, μουσεία, μικρές αίθουσες συναυλιών, υπαίθριους χώρους, καθώς και σε μικρότερες πόλεις όπου το κοινό δεν έχει συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσει επαγγελματικά σχήματα κλασικής μουσικής.

    Πότε:
    Κυριακή 11 Μαρτίου
    12.00

    Πού:
    ΦΑΡΟΣ

    Ελεύθερη είσοδος

    Pharos Wind Ensemble

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέντε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για αυτή την Τρίτη (6 Μαρτίου 2018)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Peace Talk: Μια αλλιώτικη παράσταση με ελεύθερη είσοδο (pics + video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 8+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο για αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ