• City Stories

    Διαλέξεις “Ιστορίας της Τέχνης” στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου με ελεύθερη είσοδο

    • NewsRoom
    Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου

    Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου – G. Gounaropoulos Museum


    Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου επανέρχεται με ένα νέο πρόγραμμα διαλέξεων Ιστορίας της Τέχνης για το ευρύ κοινό, από 24 Νοεμβρίου 2018 έως 26 Ιανουαρίου 2019.

    Σε συνέχεια των δύο εκθέσεων χαρακτικής που παρουσιάστηκαν στο Μουσείο Γουναρόπουλου στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων της Αθήνας (4th Print Fest) και των προβληματισμών που έθεσε η έκθεση “Η χαρακτική ως κοινωνικό σχόλιο”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, το Μουσείο Γουναρόπουλου θα παρουσιάσει επτά διαλέξεις που θα εστιάσουν στις πολιτικές διαστάσεις της χαρακτικής, με αφετηρία το έργο δύο σπουδαίων Ελλήνων χαρακτών, της Βάσως Κατράκη και του Μάρκου Ζαβιτζιάνου.

    Στην πρώτη διάλεξη (24 Νοεμβρίου) θα γίνει μια εισαγωγή στις τεχνικές και στις πολιτικές διαστάσεις της χαρακτικής διαχρονικά.

    Οι τρεις διαλέξεις του Δεκεμβρίου (1, 8, και 15 Δεκεμβρίου) θα είναι αφιερωμένες στο έργο της Βάσως Κατράκη, ενώ στις τρεις διαλέξεις του Ιανουαρίου (12, 19, 26 Ιανουαρίου) θα παρουσιαστεί και θα σχολιαστεί, σε συσχετισμό με το κείμενο, η εικονογράφηση του Μάρκου Ζαβιτζιάνου για την πρωτοποριακή νουβέλα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη “Η τιμή και το χρήμα”.

    Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται Σάββατο πρωί 11:00 – 12:00, στις προαναφερθείσες ημερομηνίες, από τη Δρ. Ιστορίας της τέχνης και επιμελήτρια του Μουσείου Γ. Γουναρόπουλου, Διονυσία Γιακουμή.

    Πληροφορίες:

    Σάββατα 1, 8, 15 Δεκεμβρίου 2018
    Σάββατα 12, 19, 26 Ιανουαρίου 2019
    11.00 – 12.00
    Μουσείο Γ. Γουναροπούλου
    (Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια)
    Είσοδος ελεύθερη
    Facebook page

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μικροί και μεγάλοι ζουν τη μαγεία των Χριστουγέννων στο γιορτινό χωριό της Τεχνόπολης!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έρευνα, καινοτομία και επιχειρηματικότητα» – Διημερίδα με ελεύθερη είσοδο στο Ινστιτούτο Γκαίτε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ ζωντανεύει!



    ΣΧΟΛΙΑ