• City Stories

    Διακόσμηση: Κάντε το σπίτι σας πιο ζεστό και ανοιξιάτικο με αυτά τα 6 τροπικά χρώματα

    διακόσμηση σπιτιού


    Ο καιρός έχει αρχίσει να “ανοίγει” και οι πρώτες ανοιξιάτικες αύρες είναι πλέον γεγονός. Ο χειμώνας, βέβαια, δεν έχει φύγει ακόμη, ωστόσο εμείς προετοιμαζόμαστε για τους όμορφους και ζεστούς μήνες της άνοιξης που είναι προ των πυλών. Για να μπούμε εντελώς στο κλίμα αυτό, θα πρέπει να κάνουμε κάποιες αλλαγές στο σπίτι μας και να ενσωματώσουμε στη διακόσμησή του στοιχεία σε τροπικά χρώματα, ώστε να νιώσουμε τη ζεστή, φιλόξενη και ηλιόλουστη ομορφιά της άνοιξης, αλλά και του καλοκαιριού που έπεται.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα διακόσμησης Houzz, τα χρώματα που παραπέμπουν στα νησιά, όπως είναι το τυρκουάζ, το κοραλλί ή ακόμη και το φούξια, είναι αναζωογονητικά και μας βοηθούν να χαλαρώσουμε. Θα μπορούσαμε με τέτοιες αποχρώσεις είτε να ζωγραφίσουμε ένα ολόκληρο δωμάτιο, είτε να το προσθέσουμε σε μικρές επιφάνειες. Αυτά τα χρώματα λειτουργούν ακόμη και σε μικρές δόσεις. Επίσης, ταιριάζουν απόλυτα με τις ουδέτερες αποχρώσεις, όπως στους λευκούς, μπεζ, γκρίζους και ξύλινους τόνους που διαθέτουν πολλά από τα έπιπλά του σπιτιού μας.

    Δείτε τα παρακάτω έξι ζεστά και τροπικά χρώματα που ακολουθούν και χρησιμοποιήστε τα για να ανανεώσετε το ντεκόρ στο σπίτι σας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναζωογονήσετε και τον εαυτό σας και το σπίτι σας!

    1. Τυρκουάζ: Αυτό το ζωντανό μπλε φέρνει αμέσως στο μυαλό ζεστά τροπικά νερά και ήρεμη θαλασσινή αύρα. Η ένταση του τυρκουάζ αντισταθμίζεται από τον ηλιόλουστο τόνο του, καθιστώντας το ένα τρομερό χρώμα που ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχεδόν δωμάτιο ενός σπιτιού.

    τυρκουάζ τυρκουάζ τυρκουάζ τυρκουάζ

    2. Πορτοκαλί του μανταρινιού: Οι βαθιές πορτοκαλί αποχρώσεις μπορούν να είναι όχι μόνο χαρούμενες αλλά και σύγχρονες, όπως και διαχρονικές. Αυτό το ηλιόλουστο χρώμα βρίσκεται συνήθως στις κουζίνες και τα καθιστικά, και μπορεί να δώσει και στα υπνοδωμάτια μια ηλιόλουστη διάθεση.

    ποροτκαλί ποροτκαλί ποροτκαλί ποροτκαλί

    3. Κίτρινο του καναρινιού: Το λαμπερό κίτρινο θυμίζει ηλιοφάνεια και ζεστές θερμοκρασίες. Μπορείτε, βέβαια, να “παίξετε” με διάφορες αποχρώσεις του κίτρινου, είτε πιο απαλές είτε πιο έντονες.

    καναρινί καναρινί καναρινί
    καναρινί

    4. Aqua – γαλαζοπράσινο: Πιο ελαφρύ από το γαλάζιο του ουρανού και με έναν πράσινο τόνο, το aqua είναι ένα τροπικό παστέλ που προσθέτει ένα χαλαρωτικό, ζεστό vibe σε κάθε χώρο.

    γαλαζοπράσινο γαλαζοπράσινο γαλαζοπράσινο γαλαζοπράσινο

    5. Φούξια: Ζωντανό και ρομαντικό, το φούξια είναι ένα υπέροχο τροπικό χρώμα. Μας υπενθυμίζει τις ανθισμένες βουκαμβίλιες και τα εξωτικά λουλούδια. Ένας τόνος φούξια σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού μπορεί να σας βάλει αμέσως σε μια διάθεση διακοπών.

    φούξια φούξια φούξια φούξια

    6. Κοραλλί: Αυτή η απόχρωση του πορτοκαλί έχει ξεκάθαρη τη γοητεία του νησιού. Επίσης, είναι γνωστό ως βαθύ ροδακινί ή ως το ροζ του σολομού. Το κοραλλί είναι ένα βαθύ παστέλ και μας θυμίζει καλοκαιρινές εικόνες.

    κοραλλί κοραλλί κοραλλί

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι νέοι κανόνες του interior design σύμφωνα με τους super πλούσιους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 12 υπέροχες ιδέες για την πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η υπέροχη κατοικία στη Φολέγανδρο που έγινε αφιέρωμα στους FT



    ΣΧΟΛΙΑ