• City Stories

    Decor tips: Μήπως κάνετε κι εσείς τα συχνότερα λάθη στη διακόσμηση;

    • NewsRoom


    Το να δημιουργήσει κανείς ένα άκρως stylish home με τα αντικείμενα και τα έπιπλα των ονείρων του είναι πραγματικά μια δύσκολη υπόθεση. Χρειάζεται προσοχή, τρομερή έμπνευση και φαντασία. Ωστόσο, πολλές φορές στην προσπάθειά σας να ανανεώσετε τους χώρους του σπιτιού σας πέφτετε σε λάθη απομακρύνοντας την ποιότητα και την αισθητική που θα θέλατε να έχετε. Τελικά, οι χώροι δείχνουν πιο «φτωχοί» από αυτό που θέλατε και καμία σχέση δεν έχουν με εκείνα τα ατμοσφαιρικά και γοητευτικά δωμάτια που βλέπετε σε καταλόγους διακόσμησης ή interior design περιοδικά.

    Εμείς συγκεντρώσαμε εκείνα τα decorating mistakes που κάνετε συχνά και πρέπει να προσέξετε, αλλά και τις συμβουλές διακόσμησης για την επόμενη φορά που θα ετοιμαστείτε για τυχόν ανακαινίσεις ή μια απλή ανανέωση!

    1. Τοποθετείτε έπιπλα που δεν ταιριάζουν στον χώρο σας

    mistakes-furnitures.jpg

    Σίγουρα πολλές είναι οι φορές που βλέπετε ένα statement έπιπλο σε κάποιο περιοδικό και θέλετε να το κάνετε δικό σας. Τι γίνεται όμως όταν τελικά το αγοράζετε και συνειδητοποιείτε πως δεν ταιριάζει καθόλου με το ύφος ή τα υπόλοιπα αντικείμενα του σπιτιού σας; Το αποτέλεσμα είναι να επικρατεί σύγχυση στον χώρο και αυτό φυσικά πρέπει να αλλάξει. Πως; Πριν προσθέσετε ένα νέο έπιπλο στο δωμάτιό σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγεθος και το ύψος των υπόλοιπων που ήδη υπάρχουν. Ο στόχος είναι να χρησιμοποιήσετε items με διαφορετικά ύψη μεταξύ τους, έτσι ώστε η σιλουέτα του δωματίου σας να μοιάζει σαν τον ορίζοντα μιας πόλης, με υψηλά και χαμηλά επίπεδα, που θα βοηθούν τον επισκέπτη να βλέπει ξεκάθαρα κάθε σπιθαμή του δωματίου, συνήθως του σαλονιού.

    2. Στρέφεστε προς τη cheap art

    mistakes-boudoir.png

    Ο καθένας μπορεί να στραφεί προς τα vintage και ρετρό art pieces που μπορεί να βρει σε παλιά μαγαζιά με έπιπλα, αλλά αν δεν προσέξετε τις λεπτομέρειες αυτό μπορεί να κάνει αμέσως το δωμάτιο να φαίνεται «φθηνότερο» αισθητικά. Η λύση είναι να αναζητήσετε έπιπλα ή αντικείμενα που έχουν πάνω τους κομψά στοιχεία, όπως χρυσές ή ασημί πινελιές, glossy ξύλο ή προσεγμένα πόμολα, εάν πρόκειται για κάποια συρταριέρα. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να φέρετε έναν αέρα παλιότερης εποχής στο υπνοδωμάτιό σας, επιλέξτε ένα boudoir που ναι μεν θα είναι vintage, αλλά ταυτόχρονα θα βρίσκεται και σε πολύ καλή κατάσταση και καλοδιατηρημένο. Δε θέλετε να δίνετε την εντύπωση ότι το βρήκατε τυχαία στον δρόμο.

    3. Δεν προσέχετε τον φωτισμό

    mistakes-lighting.jpg

    Πρόκειται για ένα θέμα στη διακόσμηση όπου οι απόψεις διίστανται. Είναι εκείνοι που επιλέγουν τις περισσότερο παραδοσιακές μεθόδους φωτισμού και υπάρχουν και αυτοί που στρέφονται σε πιο εκκεντρικές επιλογές. Ωστόσο η δεύτερη κατηγορία, όσοι δηλαδή θέλουν να χρησιμοποιούν κάτι πιο ιδιαίτερο, μπορεί να καταλήξουν σε ένα… κιτς αποτέλεσμα, το οποίο μάλιστα δε θα χαρίζει και την απαραίτητη φωτεινότητα, η οποία είναι πολύ σημαντική για να αποπνέει θετικά vibes ένα δωμάτιο. Για να απομακρυνθείτε από αυτή την ιδέα, σκεφτείτε να εντάξετε τον κρυφό φωτισμό στο σπίτι, που είναι chic και διακριτικός. Ακόμα, μπορείτε να ρυθμίσετε το φως που θέλετε κάθε φορά, ανάλογα την ώρα και την περίσταση.

    4. Υπερφορτώνετε τους καναπέδες

    mistakes-pillows.jpg

    Στην προσπάθειά σας να εφαρμόσετε τα trends στη διακόσμηση για να κάνετε πιο cozy το σπίτι σας ή να δημιουργήσετε μια ζεστή γωνιά, καμιά φορά μπορεί να υπερφορτώσετε τον καναπέ ή την πολυθρόνα σας με μαξιλάρια, fluffy κουβέρτες και ριχτάρια. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, επιλέξτε καλύτερα μόνο ένα από αυτά. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να φέρετε έναν pop αέρα στο σαλόνι σας, χρησιμοποιήστε μαξιλάρια σε φλούο χρώματα, που ωστόσο πρέπει να ταιριάζουν με την υπόλοιπη διακόσμηση, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αρμονικό. Εάν πάλι θέλετε να δημιουργήσετε ένα πιο χουχουλιάρικο περιβάλλον, στραφείτε κυρίως προς τα fluffy μαξιλάρια ή τα ριχτάρια. Όποιο αποτέλεσμα κι αν θέλετε να πετύχετε, φροντίστε να είστε φειδωλοί με τις προσθήκες σας, για να μην επικρατεί το χάος αλλά η κομψότητα.

    5. Χρησιμοποιείτε πολλά διακοσμητικά

    mistakes-accessories.jpg

    Εάν εντάξετε προσεκτικά τα αξεσουάρ στο σπίτι σας μπορεί να του δώσετε χαρακτήρα, ενώ αν το παρακάνετε η εικόνα μπορεί να είναι χαοτική, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Τα διακοσμητικά, λοιπόν, θα πρέπει να τοποθετούνται με μέτρο πάνω στα έπιπλα -είτε πρόκειται για το coffee table είτε για τη βιβλιοθήκη είτε για την τραπεζαρία σας. Και κρατήστε αυτόν τον κανόνα:

    Less is more!

    Αυτό που μπορείτε να κάνετε λοιπόν είναι να συλλέξετε όλα τα αντικείμενά σας μαζί σε μια άκρη, στη συνέχεια να κοιτάξετε το δωμάτιο άδειο και τελικά να επιλέξετε αυτά που ταιριάζουν χρωματικά μεταξύ τους και θα δημιουργήσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα τοποθετήστε τα σε άλλους χώρους του σπιτιού που μπορεί να ταιριάζουν περισσότερο με τις υφές ή τις αποχρώσεις που διαθέτετε εκεί, ή δώστε τα στις φίλες που βρίσκονται σε… renovating phase!

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μια μοντέρνα κατοικία σε γκρι τόνους στα Βόρεια Προάστια (16 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διακόσμηση: Εύκολοι τρόποι για να φέρετε το χρώμα στο σαλόνι σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διακόσμηση: Αυτές οι 4 τάσεις θα κυριαρχήσουν το 2019



    ΣΧΟΛΙΑ