• City Stories

    Δέκα προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν το Σαββατοκύριακο

    σκ


    Άλλο ένα Σαββατοκύριακο φτάνει, με υψηλές θερμοκρασίες και πλήθος δραστηριοτήτων, για όσους θέλουν να το ρίξουν λίγο έξω. Και όλα αυτά δωρεάν!

    ΦΕΣΤΙΒΑΛ

    The Meet Market & Athens Jazz Festival, στην Τεχνόπολη

    Έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019, η Τεχνόπολη στο Γκάζι φιλοξενεί 120+ περίπτερα ανεξάρτητων ελληνικών μικρών & μεσαίων επιχειρήσεων, μεταμορφώνεται σε τόπο συνάντησης καλλιτεχνών, σχεδιαστών, παραγωγών και επισκεπτών υπό τους ρυθμούς καθημερινών non stop jazz συναυλιών και γιορτάζει τα 19α γενέθλια του Athens Technopolis Jazz Festival.

    Παρασκευή 31/05, 19:00 – 00:00
    Σάββατο 01/06 & Κυριακή 02/06, 15:00 – 00:00
    Μηχανουργείο & Προαύλιο Μηχανουργείου, Τεχνόπολη – Γκάζι

    φεστιβαλ
    The Meet Market & Athens Jazz Festival, στην Τεχνόπολη

    ΞΕΝΑΓΗΣΗ

    Στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου

    Το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου και ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΟΚΑΠΑ) του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού για πέμπτη συνεχή χρονιά συνεχίζουν το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού στην Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα και μας προσκαλούν να επισκεφθούμε τη γλυπτοθήκη, την κατοικία και το εργαστήριο του Γιώργου Ζογγολόπουλου.
    Σημείο έναρξης της ξενάγησης είναι η Πλατεία Γιώργου Ζογγολόπουλου στην οδό Δημοκρατίας δίπλα στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στο Π. Ψυχικό και συνεχίζεται στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου σε απόσταση ενός οικοδομικού τετραγώνου από την πλατεία.

    Κυριακή 2/6, 12:00
    Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού, Λεωφόρος Δημοκρατίας και Αγίου Δημητρίου

    ξεναγηση
    Ξενάγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού και στο Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου

    ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ

    «Ελληνικές Μουσικές Γιορτές. Πιάνο και πιανίστες στην ελληνική μουσική»

    Η Μουσική Βιβλιοθήκη φιλοξενεί διημερίδα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 15ου κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών με θέμα το πιάνο στην Ελληνική Μουσική. Ομιλητές θα είναι κυρίως Έλληνες πιανίστες που θα μεταφέρουν τη δική τους ματιά για τις πιανιστικές δημιουργίες γνωστών ελλήνων συνθετών.
    Από τον 18ο μέχρι τον 21ο αιώνα, από τον Μάντζαρο μέχρι τις μέρες μας και από τα morceaux de salon μέχρι τα δεξιοτεχνικά κοντσέρτα, τα πιανιστικά έργα Ελλήνων συνθετών αποκαλύπτουν μεγάλη ποικιλία έργων και συνθετικών τεχνικών.

    Παρασκευή 31/5, 16:00
    Σάββατο 1/6, 09:30
    Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη 1

    μουσικες γιορτες
    Διημερίδα «Ελληνικές Μουσικές Γιορτές. Πιάνο και πιανίστες στην ελληνική μουσική»

    ΧΟΡΟΣ

    #PUNK, της Νόρα Τσιπομίρ

    Τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στη Ζιμπάμπουε αναπολεί η χορογράφος Νόρα Τσιπομίρ (nora chipaumire), στο πρώτο μέρος της μουσικής τριλογίας, #PUNK, τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. Η chipaumire εμπνέεται από το προβοκατόρικο τραγούδι της Πάττι Σμιθ, «Rock ‘n’ roll nigger» και μέσα από ξεχωριστά οπτικά και ηχητικά τοπία εστιάζει σε έννοιες όπως η αυτοαπεικόνιση, η βιογραφία, η απελευθέρωση, η ανεξαρτησία, υιοθετώντας μια χαρακτηριστικά πανκ ματιά πάνω στην έννοια «μέλλον»: δεν υπάρχει μέλλον, το μέλλον ενυπάρχει στο παρόν.

    Παρασκευή 31/5, Σάββατο 1/6, 23:00
    Πειραιώς 260, Ταύρος

    πανκ μουσικη εκδηλωση
    Χορός #PUNK, της Νόρα Τσιπομίρ

    EKΘΕΣΗ

    Love Story, της Candice Breitz

    Η νοτιοαφρικανή Κάντις Μπράιτς (Candice Breitz) παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών την video εγκατάσταση με τίτλο «Love Story». Αντικείμενα διερεύνησης της βίντεο-εγκατάστασης είναι οι μηχανισμοί της ταύτισης και της ενσυναίσθησης. Η δημιουργός στρέφει την προσοχή μας σε προσωπικές μαρτυρίες άγνωστών μας προσφύγων, προσώπων που συνήθως μένουν στη σκιά, αντιδιαστέλλοντάς τες με τη γοητεία που μας ασκούν οι διασημότητες.

    Παρασκευή 31/5, Σάββατο 1/6, Κυριακή 2/6, 18.00
    Πειραιώς 260, Ταύρος

    Lovestory εκδηλωση
    Έκθεση Love Story, της Candice Breitz

    ΜΟΥΣΙΚΗ

    Οι CHICKN στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    To Σάββατο, 1η Ιουνίου στα Πανοραμικά Σκαλιά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η μουσική ενότητα Music Escapades, που αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή, συνεχίζει δυναμικά με τους CHICKN, μία από τις πιο εκρηκτικές μπάντες της ανεξάρτητης μουσικής στη χώρα μας.

    Σάββατο 1/6, 21.00
    Πανοραμικά Σκαλιά, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    CHICKN
    Οι CHICKN στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    MΟΥΣΙΚΗ

    Η Nalyssa Green στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υποδέχεται τη Nalyssa Green και τη μπάντα της για μια εναλλακτική ποπ/ηλεκτρονική βραδιά. Η Nalyssa Green και η μπάντα της θα ξεδιπλώσουν το μουσικό σύμπαν της τραγουδοποιού παίζοντας κομμάτια από όλα της τα άλμπουμ, αλλά, κυρίως, από το Μπλουμ, που περιλαμβάνει κομμάτια εμπνευσμένα από την αντίθεση των εννοιών της βύθισης και της άνθισης.

    Παρασκευή 31/5, 21:00
    Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Nalyssa Green
    Η Nalyssa Green στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    ΣΙΝΕΜΑ

    ARTENS Cinema Nights: «Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου»

    Η ARTENS προβάλει το κύκνειο άσμα του Luis Bunuel «Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου» (Cet Obscur Objet Du Désir), που προβλήθηκε το 1977.
    Ελεύθερα μεταφέροντας το μυθιστόρημα του Πιερ Λουίς «Η Γυναίκα Και Το Νευρόσπαστο» (1898), ο Ισπανός σουρεαλιστής, στα 77 του χρόνια, αποδεικνύει την ακούραστη εικονοκλαστική του έκφραση και το μοναδικό του χιούμορ. Το πανέμορφο απόσταγμα όλης της ζωής και της πορείας του, όπως πάντα χλευάζει τη λογική, λατρεύει τα όνειρα και περιφρονεί αστικούς τρόπους και σύμβολα. Το «αντικείμενο του πόθου» διχάζεται, γίνεται Γαλλίδα και Ισπανίδα γυναίκα, σαν δηλαδή τις δυο πατρίδες του Μπουνιουέλ, αφήνοντας τον μεσήλικο ήρωα της Βιριδιάνας (1961) και της Τριστάνας (1970) μετέωρο με ένα ακόμα μυστήριο.
    Θα προηγηθεί σύντομη εισαγωγή από τον εισηγητή των Σεμιναρίων Κινηματογράφου της ARTENS Πάνο Παππά.
    Παρασκευή 31/5, 22:30

    ARTENS, Βουκουρεστίου 40 (1ος όροφος), Αθήνα
    Κρατήσεις θέσεων: στο τηλέφωνο της ARTENS: 210 33 17 312 ή στο email: [email protected]

    λουι μπουνουελ
    ARTENS Cinema Nights: «Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου»

    ΔΡΑΣΕΙΣ

    Onassis Stegi Pride Week

    Η Στέγη, με το Onassis Stegi Pride Week, ετοιμάζει μια σειρά δράσεων, καλώντας κάθε άνθρωπο να παλεύει για το δικαίωμα της έκφρασής του, με ένα περίπτερο ενημέρωσης στο Σύνταγμα, με την έκδοση ενός βιβλίου στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου («Ζακ / Zackie Oh»), με την προβολή μιας ταινίας με live perfomance Faster than Light και με την υποστήριξη της online καμπάνιας #vgeskaipes ενάντια στις διακρίσεις.
    Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων.

    Παρασκευή 31/5, Σάββατο 1/6, 21.00
    Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Συγγρού 107

    Onassis Stegi Pride Week
    Onassis Stegi Pride Week

    ΘΕΑΤΡΟ

    Θεατρικά Αναλόγια & Workshops στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

    Με παραστάσεις, θεατρικά αναλόγια και workshops, ολοκληρώνεται για φέτος, το τρίμηνο εαρινό φεστιβάλ Η Δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο, το οποίο πραγματοποιεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά για δεύτερη χρονιά.

    Θεατρικά Αναλόγια & Workshops στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά



    ΣΧΟΛΙΑ