• City Stories

    Χορεύουν τα σιντριβάνια στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


    Χορογραφημένα Σιντριβάνια! Μια εντυπωσιακή δράση, μια υπέροχη αίσθηση στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Πρόκειται για την υδάτινη εγκατάσταση, που από εμπλουτίζεται τώρα με εντυπωσιακά water shows και θεματικές χορογραφίες πάνω σε διαφορετικό είδος μουσικής ανά ημέρα.

    Τα Σιντριβάνια του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνουν ένα σύμπλεγμα από 59 κατακόρυφους πίδακες, οι οποίοι συμβαδίζουν με την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος που σχεδίασε το Renzo Piano Building Workshop, σε συνδυασμό με 10 περιστρεφόμενους πίδακες. Τοποθετημένα στο ύψος της Αγοράς του ΚΠΙΣΝ, δημιουργούν ένα φαντασμαγορικό αξιοθέατο τόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας, αφού η εγκατάσταση είναι εξοπλισμένη με υποβρύχια LED φώτα τελευταίας τεχνολογίας που αλλάζουν χρώματα.

    Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία του ΚΠΙΣΝ είναι άλλωστε το Κανάλι, που δημιουργήθηκε με στόχο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της περιοχής με τη θάλασσα, όχι μόνο ως προς τη θέα, αλλά και ως προς τη φυσική της παρουσία στο χώρο. Έχει μήκος 400 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και βάθος από 70 έως 150 εκατοστά. Το Κανάλι τροφοδοτείται με νερό από τη θάλασσα, το οποίο και επιστρέφει σε αυτή σε συνεχόμενη ροή. Δεν έχει αποκλειστικά αρχιτεκτονικό χαρακτήρα αλλά και λειτουργικό ως αντιπλημμυρικό έργο.

    Χορογραφημένα Σιντριβάνια στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Τα water shows παρουσιάζονται καθημερινά στις 21.00 και στις 21.30  με το εξής πρόγραμμα:

    Κάθε Δευτέρα, όπερα και Έλληνες συνθέτες: Georges Bizet, «Habanera», από τη Σουίτα Κάρμεν, αρ.2.  Wolfgang Amadeus Mozart, «Fin che dal vini» από τον Don Giovanni. Giacomo Puccini, «Un bel di vedremo» από τη Madama Butterfly, Πράξη II. Νίκος Σκαλκώτας, «Ηπειρώτικος χορός» από τους 36 Ελληνικούς χορούς. Μάνος Χατζιδάκις, «Χορός με τη σκιά μου», από το Χαμόγελο της Τζοκόντας. Γιώργος Κουμεντάκης, Serra.

    Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, disco: The Jacksons, «Blame it on the boogie». BeeGees, «Saturday Night Fever». Weather Girls, «It’s Raining Men». Boney M, «Daddy Cool». ABBA, «Dancing Queen»

    Κάθε Τετάρτη και Σάββατο, soundtracks:Michael Nyman, θέμα από την ταινία Το Πιάνο. John Williams, θέμα από την ταινία Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος. Carlos Gardel, «Por una cabeza», από την ταινία Άρωμα Γυναίκας. Vangelis, θέμα από την ταινία 1492: Χριστόφορος Κολόμβος.

    Ennio Morricone, «The Ecstasy of Gold», από την ταινία Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος.                                                                                          

    Κάθε Πέμπτη και Κυριακή, κλασική μουσική:Antonín Dvořák, «Furiant», χορός αρ.1 σε ντο μείζονα, από τους Σλαβικούς χορούς, έργο 46. Dmitri Shostakovich, «Βαλς II», από τη Σουίτα Τζαζ αρ. 2. Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Ο Καρυοθραύστης. Ludwig Minkus, «Kitri Entrance», από τον Δον Κιχώτη.

    Antonio Vivaldi, «Φθινόπωρο», από τις Τέσσερις Εποχές.

    Σε περίπτωση δυνατού αέρα ή δυσμενών καιρικών συνθηκών τα water shows δεν θα πραγματοποιούνται.

    Διαβάστε ακόμα:

    Πρίγκιπας Νικόλαος: Στη Μπιενάλε Ντιζάιν του Λονδίνου ο Έλληνας φωτογράφος

    Η Σοφία της Ισπανίας σήμερα στην Εθνική Πινακοθήκη

    Η μόδα συναντά την αρχαία Ελλάδα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ