• City Stories

    BMW Motorrad Vision Next 100: H μηχανή του μέλλοντος είναι εδώ

    • Αθηνά Λαρδή


    Η BMW έγινε 100 χρονών και το γιόρτασε στη Santa Monica της Καλιφόρνια με την αποκάλυψη μιας έξυπνης μηχανής, που θα μειώνει την ανάγκη για προστατευτικό εξοπλισμό. Η BMW Motorrad Vision Next 100 μας επιτρέπει να φανταστούμε πως θα είναι οι μηχανές του μέλλοντος, το 2040.

    Η νέα αυτή μηχανή διαθέτει μια σειρά συστημάτων για την πρόβλεψη των εμποδίων, και προειδοποιεί τον αναβάτη σε δυνητικά κρίσιμες καταστάσεις. Μάλιστα, υπάρχει και σύστημα αυτο-εξισορρόπησης, που σημαίνει ότι η μηχανή ανατρέπεται με πολύ μεγάλη δυσκολία, σημαντικό στοιχείο τόσο για τους έμπειρους όσο και για τους αρχάριους αναβάτες.

    BMW Motorrad Vision Next 100 4

    O επικεφαλής του σχεδιασμού της Motorrad, Edgar Heinrich, δήλωσε πως η “μηχανή είναι προσεκτικά σχεδιασμένη, με προνοητικότητα, προστατεύοντας όσο το δυνατόν περισσότερο τον αναβάτη”. Μεγάλο μέρος των πληροφοριών της μοτοσυκλέτας μεταδίδεται στον οδηγό μέσα από “γυαλιά δεδομένων”. Μπορεί, δηλαδή, να προτείνει στον χειριστή της μηχανής ιδανικές διαδρομές, μέσω μιας οθόνης, που μοιάζει με το πιλοτήριο ενός αεροπλάνου.

    BMW Motorrad Vision Next 100

    BMW Motorrad Vision Next 100 2 BMW Motorrad Vision Next 100 3

    Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ιδρύθηκε το 1916, τους τελευταίους επτά μήνες παρουσίαζε σε όλη την Ευρώπη εκθεσιακά αυτοκίνητα από τις τέσσερις μάρκες της, BMW, Rolls-Royce, MINI και μοτοσικλέτες Motorrad. Τη Δευτέρα, η Motorrad παρουσίασε επίσης το K 1600 Β, ένα καταδρομικό αυτοκίνητο αμερικανικού τύπου που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την εικόνα της εταιρείας.

    Όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η γερμανική εταιρεία προσπαθεί να προβλέψει πώς οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν στο μέλλον και πώς οι δημογραφικές τάσεις και οι προσωπικές προτιμήσεις επηρεάζουν την κινητικότητα. Μια ακόμα πρώτη πρωτοποριακή ιδέα της εταιρείας, η BMW Vision Next 100, έκανε το ντεμπούτο της στο Μόναχο, το Μάρτιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η οικογένεια μοντέλων «i» της BMW, διευρύνεται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρεμιέρα για τη νέα Σειρά 5 της BMW

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/maserati-eftiaxe-suv-ke-klini-mati-stous-ikogeniarches-pics/82307



    ΣΧΟΛΙΑ