• City Stories

    Baby πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητές με ελάχιστο λάδι

    • NewsRoom


    Πατάτες με δενδρολίβανο και άλλα μυρωδικά, ζουμερές μέσα, τραγανές απ’ έξω μοσχομυριστές, όσο δεν πάει από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Υλικά Συνταγής

    • 1 κιλό ολόκληρα μικρά πατατάκια (baby πατάτες)
    • 1 κλαδάκι θυμάρι
    • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
    • λίγο χοντρό αλάτι
    • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 καυτερή πιπερίτσα
    • 4-5 κ.σ. σκορδόλαδο
    • Για το πασπάλισμα
    • φρεσκοκομμένο δεντρολίβανο
    • θυμάρι ή ρίγανη

    Εκτέλεση

    Πλένουμε και τρίβουμε πολύ καλά τις ολόκληρες πατάτες, να καθαρίσει η φλούδα, τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 10-15’ (ανάλογα με το μέγεθος), για να μισογίνουν, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

    Τις πιέζουμε ελαφρά με βαρύ αντικείμενο να σπάσουν. Τις αραδειάζουμε σε ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μυρωδικά και ραντίζουμε με σκορδόλαδο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 25′ να ροδίσουν καλά.



    ΣΧΟΛΙΑ