• Architecture & Design

    Tom Dixon Thessaloniki: Ένα βιωματικό showroom που λατρεύει τον καφέ


    Το «Tom Dixon Thessaloniki» άνοιξε πρόσφατα στην καρδιά της συμπρωτεύουσας ως ένα υβρίδιο μεταξύ ενός βιωματικού εκθεσιακού χώρου και ενός καφέ.

    Ο διώροφος χώρος παρουσιάζει προϊόντα Tom Dixon με φόντο τοίχους και οροφές από μπετόν, καθώς και έπιπλα κατά παραγγελία από γαλβανισμένο χάλυβα – βυθίζοντας τελικά τους επισκέπτες στην αισθητική του πολυβραβευμένου γκουρού του σύγχρονου design, ενώ γευματίζουν ή απολαμβάνουν τον καφέ και τα cocktails τους.

    Στο διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του ’30, στη συμβολή των οδών Προξένου Κορομηλά και Χρυσοστόμου Σμύρνης, ήρθε πριν από λίγα χρόνια το 2nd Floor, ένας σύγχρονος μικρός ναός, αφιερωμένος στο interior design, όπου φιλοξενούνται, μεταξύ άλλων, δημιουργίες των γιγάντων Tom Dixon, Hay, Vitra, Magis, Fritz Hansen, Carl Hansen, Alessi, Seletti, Kartell και Muuto.

    Λίγο αργότερα, ένα ταξίδι του ιδιοκτήτη και ιδρυτή, Τόλη Κουμπάρου στο Coal Office στο Λονδίνο, ήταν ικανό να γεννήσει την ιδέα της δημιουργίας του Tom Dixon Thessaloniki.

    Έτσι, ο βιωματικός εκθεσιακός χώρος (με έμπνευση από το «Octagon», την πολυθεματική έκθεση στη Βρετανική πρωτεύουσα που αναδεικνύει το συνολικό έργο του Tom Dixon) άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Ένας χώρος που αγαπάει τις καθαρές, στιβαρές γραμμές και τις ζουμερές μεταλλικές καμπύλες, τη διακριτική πολυτέλεια και δεν φοβάται να πειραματιστεί μαζί της.

    Φανταστείτε να πίνετε τον καφέ σας από ένα μικρό μύλο καφέ στο Τρεβίζο, καθισμένοι άνετα σε μια καρέκλα Tom Dixon Wingback, χωρίς να φύγετε από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Ο εκθεσιακός χώρος, που αποτελείται από δύο επίπεδα, σχεδιάστηκε σύμφωνα με την οπτική ταυτότητα της βρετανικής μάρκας. Μια αντιπαράθεση του ακατέργαστου και του εκλεπτυσμένου, που αναμειγνύονται άψογα για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

    Οροφές Zoellner και στοιχεία από σκυρόδεμα, τα οποία ανακαλύφθηκαν κατά τη δημιουργία του εκθεσιακού χώρου, αποκαταστάθηκαν και αναδείχθηκαν. Το δάπεδο καλύφθηκε με σκυρόδεμα και οι τοίχοι, ειδικά επεξεργασμένοι, ενισχύουν την αίσθηση τραχύτητας.

    Όσον αφορά το χρώμα, οι αποχρώσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε μερικούς από τους τοίχους ήταν το μπλε και το ροζ της επωνυμίας Tom Dixon.

    Τα έπιπλα, τα φώτα και τα αξεσουάρ Tom Dixon τοποθετήθηκαν προσεκτικά ανά οικογένεια προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των φωτιστικών από τις συλλογές «Spring» και «Melt», ενώ η πλειονότητα των τραπεζιών είναι από τη σειρά «Τube» και «Screw» με κομψές μαρμάρινες επιφάνειες και καρέκλες από τις συλλογές «Fan», «Slab» και «Scoop».

     

    Φωτογραφίες: Stefanos Tsakiris

    Διαβάστε επίσης:

    Meraviglia Slow Living: Το καταφύγιο της απόλαυσης



    ΣΧΟΛΙΑ