• Architecture & Design

    Η ZEUS+ΔIONE παρουσιάζει τη δική της «Philoxenia»


    Το luxury brand που ταξίδεψε το πολύτιμο ελληνικό μετάξι σε κάθε άκρη της γης και έντυσε VIPs και γαλαζοαίματους ανά την υφήλιο, επιστρέφει με μια εκλεπτυσμένη capsule collection, αλλάζοντας και πάλι τους κανόνες, αυτή τη φορά σε ό,τι αφορά το interior design.

    Η φιλοσοφία της Zeus+Δione βασίζεται στην έννοια του συνδυασμού δύο διαφορετικών κοσμοθεωριών: παρελθόντος και παρόντος, εξπρεσιονισμού και μινιμαλισμού. Το σπίτι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του δημιουργικού μας μικροσύμπαντος. Μία ιδέα πάνω στην οποία η Zeus+Δione έρχεται να παρουσιάσει τη δική της εκδοχή, μέσα από την homeware collection, που πήρε το όνομά της από την ελληνική λέξη «φιλοξενία».

    Eμπνευσμένη από μια ευγενική συνομιλία μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, του minimal και του δωρικού στιλ. Τα απαλά σκιαγραφημένα αντικείμενα του Marios Schwab ορίζονται από ιβουάρ και μεταλλικές αποχρώσεις, με νότες μπλε κοβαλτίου, που παίρνουν χρωματικά στοιχεία από την ελληνική θάλασσα, το παιχνίδι του φωτός και τους αρχετυπικούς ασβεστωμένους κυκλαδίτικους όγκους.

    Η συλλογή περιλαμβάνει γλυπτά που μοιάζουν με πήλινα, κατασκευασμένα από κράματα μπρούντζου, πορσελάνη και πηλό με επικαλυμμένο εσωτερικό από γυαλιστερό κεραμικό λούστρο.

    Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ χειροτεχνίας, ιστορίας και σχεδίασης, κάθε αντικείμενο ορίζεται από ένα περίγραμμα με το μοτίβο «Spathoto» με την υπογραφή Z+Δ. Τα οικιακά υφάσματα από βαμβάκι, μετάξι και λινό, διακοσμούνται με μοτίβα χειροποίητης ύφανσης.

    Όπως περιγράφεται από τη δημιουργική ομάδα πίσω από τη συλλογή, «Το σπίτι είναι μέρος του δημιουργικού μας σύμπαντος. Και είτε είναι ανάμνηση είτε συναίσθημα, ο τόπος μας μπορεί να προκαλέσει ένθερμα συναισθήματα καθώς συνυπάρχουμε μέσα του. Αλλά πάνω από όλα, πρέπει να αντικατοπτρίζει τη φιλοξενία, τη ζεστασιά και την καλοσύνη. Μια ιδέα πάνω στην οποία η ZEUS+ΔIONE προσφέρει τη δική της οπτική με τη συλλογή οικιακών σκευών της που πήρε το όνομά της από την αρχαία ελληνική λέξη “φιλοξενία”».

    Φωτογραφίες: Γιώργος Καπλανίδης

    Creative Direction: Marios Schwab

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ