• Architecture & Design

    Μilan alert: Το Soda coffee table του Yiannis Ghikas για τη Miniforms


    Η ιταλική Miniforms κυκλοφόρησε στο Μιλάνο μόλις τα νέα χρώματα στο ήδη πολυβραβευμένο γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού Soda, που δημιούργησε ο Έλληνας βιομηχανικός σχεδιαστής Γιάννης Γκίκας.

    Η θταλική Miniforms κυκλοφόρησε μόλις νέα χρώματα στο ήδη πολυβραβευμένο γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού Soda, που δημιούργησε ο Έλληνας βιομηχανικός σχεδιαστής Γιάννης Γκίκας.

    Έτσι, τα περίφημα Soda coffee tables (που μοιάζουν με γιγάντιες καραμέλες) είναι πλέον διαθέσιμα και σε μπλε, όπως και στο χρώμα του αμέθυστου (εκτός του πορτοκαλί και του πράσινου πετρόλ που είχαμε ήδη γνωρίσει και λατρέψει).

    Έχοντας κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 2020, κάθε τραπέζι Soda είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ένα μόνο κομμάτι γυαλιού Murano που φυσάται με το χέρι από master glassmakers / υαλουργούς, στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας και τα νησιά Μουράνο, ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων.

    Με την μάλλον chubby μορφή τους και την οπτική τους ελαφρότητα, τα τραπεζάκια Soda πήραν το όνομά τους από το ένα από τα τρία βασικά συστατικά του γυαλιού: το ανθρακικό νάτριο (σόδα) και κάθε ένα από αυτά ζυγίζει κατ’ ελάχιστο περί τα 20 κιλά, ενώ για την κατασκευή του χρειάστηκαν τρεις υαλουργοί.

    Το αποτέλεσμα είναι ένας ενιαίος όγκος γυαλιού με τρία μεγάλα πέταλα (που θυμίζουν τριφύλλι) να διαμορφώνουν το κυρίως στέλεχος και παίζουν με το φως και τη σκιά. Η σφυρηλατημένη επιφάνεια δεν είναι εντελώς λεία, δίνοντας στο τραπέζι μια οργανική bαίσθηση και την αίσθηση πρίσματος.



    ΣΧΟΛΙΑ