• Architecture & Design

    Ένα mini house 23 τετραγωνικών στον Άλιμο που τα έχει όλα

    • NewsRoom


    Η αρχιτέκτονας Federica Scalise έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο στο να μεταμορφώνει μικροσκοπικούς χώρους σε πολυμορφικές κατοικίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα.

    Το τελευταίο της σχεδιαστικό έργο βρίσκεται στον Άλιμο, μόλις μερικά χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο της Αθήνας.

    Πρόκειται για τη ριζική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος με κήπο, που είναι μόλις 23 τετραγωνικών. Στόχος ήταν να μεταμορφωθεί σε μια φωτεινή και άνετη παραθεριστική κατοικία, μακριά από τον θόρυβο της πόλης.

    Η έκπληξη βρίσκεται ακριβώς στον compact χαρακτήρα του: ένας ενιαίος χώρος, ανοιχτής κάτοψης, το καθημερινό, σχεδιάζεται ως ένα ευρύχωρο και φωτεινό δωμάτιο διημέρευσης με πρόσβαση στον ιδιωτικό κήπο του σπιτιού.

    Εδώ, ο χώρος της κουζίνας ορίζεται από ένα γραμμικό έπιπλο που σχεδιάζεται υβριδικά, για να φιλοξενεί επιπλέον χρήσεις πέρα από την παρασκευή φαγητού, λειτουργώντας, ταυτόχρονα, ως ντουλάπα, βιβλιοθήκη και αποθηκευτικός χώρος.

    Τα δύο πιο ιδιωτικά δωμάτια του σπιτιού, ο χώρος ύπνου και το μπάνιο, βρίσκονται πίσω από ένα ξύλινο τοίχο, από πεύκο, που καταφέρνει να δώσει ζεστασιά και οικειότητα.

    Το υπνοδωμάτιο, βαμμένο στο απόλυτο λευκό, ορίζεται από το υπερυψωμένο κρεβάτι, ο σχεδιασμός του οποίου εξασφαλίζει ‘κρυμμένο’ αποθηκευτικό χώρο και την αίσθηση της εμβύθισης στη χώρα των ονείρων.

    Εφαπτόμενα, στην πίσω πλευρά του ξύλινου τοίχου, το λουτρό χαρακτηρίζεται από μια ζώνη ανοιχτού γαλάζιου, στο χρώμα του ουρανού.

    Πρόκειται για τον ορισμό του mini κρησφύγετου από τη φασαρία της πρωτεύουσας; Ω, ναι.

    Αρχιτεκτονική μελέτη: Federica Scalise

    Photography: Lea Martin Abazoglou

    Πηγή: archisearch.gr

    Διαβάστε επίσης:

    Η Σούζι και τρώει και κερδίζει το Λονδίνο



    ΣΧΟΛΙΑ