• Architecture & Design

    Mocha Rooms στην Πρέβεζα


    Σας παρουσιάζουμε τα Mocha Rooms, δύο διώροφες βίλες με κοινόχρηστο κήπο στην Πρέβεζα, σχεδιασμένες από το γραφείο Tatiana Dimou Architects.

    Πρόκειται για ένα συγκρότημα κατοικιών στην Πρέβεζα, το οποίο διαθέτει δύο διώροφες κατοικίες με κοινό σημείο συνάντησης έναν κήπο στον πυρήνα του οικοπέδου.

    Αυτές οι βίλες όχι μόνο προσφέρουν ευρύχωρους και πολυτελείς χώρους διαβίωσης, αλλά παρέχουν επίσης έναν ήρεμο χώρο ευεξίας με spa που βρίσκεται στο υπόγειο.

    Εμπνευσμένο από την ιδέα των “Mocha Rooms”, το αρχιτεκτονικό σχέδιο περιλαμβάνει έναν αρμονικό συνδυασμό γήινων αποχρώσεων και λεπτομερειών βιομηχανικού σχεδιασμού.

    Η χρήση μαύρων κουφωμάτων δημιουργεί μια εντυπωσιακή αντίθεση με το φυσικό περιβάλλον, ενώ τα μεταλλικά και λευκά ξύλινα έπιπλα τονίζουν τη μοντέρνα και eclectic αισθητική.

    Κάθε κατοικία λειτουργεί τελείως αυτόνομα, διαθέτει τη δική της ιδιωτική πισίνα, επιτρέποντας στους κατοίκους να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ηρεμία της προσωπικής τους όασης.

    Μάζα, όγκος, σχήμα, επιφάνεια, αναλογία, γεωμετρία, φύση, φως: όλα λαμβάνονται υπόψιν, προσποιούμενοι ότι βρίσκονται σε έναν συνεχή διάλογο τόσο μεταξύ τους όσο και με το περιβάλλον στο οποίο ενσωματώνονται.

    Είτε πρόκειται για την ηρεμία του spa, είτε για να απολαύσει κανείς τα αναζωογονητικά νερά της πισίνας, αυτές οι κατοικίες προσφέρουν μια αξιοσημείωτη εμπειρία διαβίωσης που συνδυάζει άψογα την κομψότητα και τη χαλάρωση. Εφαρμόζοντας το αρχιτεκτονικό της όραμα, η Τατιάνα Δήμου κατάφερε να δημιουργήσει έναν μοναδικό, πολύ δημιουργικό και updated χώρο.

    //

    Φωτογραφίες: Θωμάς Ζίκος

    https://tatianadimou.gr/

    Διαβάστε επίσης:

    Viglostasi στη Σύρο

    Η πολυπλοκότητα της ορυκτής αρχιτεκτονικής γλώσσας

    Διαμέρισμα στο Knightsbridge



    ΣΧΟΛΙΑ