• Architecture & Design

    Mavili Loft στην καρδιά της Αθήνας

    Mavili Loft στην καρδιά της Αθήνας


    Ένα διαμέρισμα στην περιοχή της πλατείας Μαβίλη μετατρέπεται σε ευρύχωρο Belvedere Loft με την υπογραφή των ADD Architecture Studio.

    Η ομάδα των ADD Architecture Studio -οι αρχιτέκτονες Αργύρης Χρονόπουλος και Διονύσης Κουτσιουμάρης- επιδιώκουν πάντα μια ολιστική προσέγγιση, με στόχο την ακρίβεια σε όλα τα στάδια της δουλειάς τους, από τον πρωτότυπο σχεδιασμό έως την προσεκτικά επιτηρούμενη διαδικασία κατασκευής.

    Έτσι και εδώ, η πρόταση χρησιμοποιεί τον σχεδιασμό του φωτός και των επίπλων για τη δημιουργία μιας γαλήνιας μίνιμαλ αίσθησης.

    Το διαμέρισμα καταλαμβάνει τον τελευταίο όροφο που του χαρίζει άπλετο φυσικό διαμπερή φωτισμό και θέα προς τον αστικό ορίζοντα.

    Μαβίλη loft

    Ο κυρίως χώρος του loft φιλοξενεί τους χώρους του καθιστικού, της κουζίνας και της τραπεζαρίας. Ο open plan σχεδιασμός προσαρμόζεται και εκμεταλλεύεται την εγκάρσια διαμπερότητα του χώρου.

    Οι χώροι διημέρευσης τοποθετούνται κατά σειρά κατά τη διαμήκη διάσταση και οριοθετούνται ήπια μέσω της προσεκτικά επιλεγμένης επίπλωσης και της δαπεδόστρωσης. Το interior design πλαισιώνεται από την επιλογή εμβληματικών επίπλων, όπως η Ant Chair του Arne Jacobsen και το Slit Table της Hay.

    Mavili Loft στην καρδιά της Αθήνας

    Το υφιστάμενο τζάκι του καθιστικού με τη χαρακτηριστική έδραση επί δαπέδου διατηρήθηκε και ενσωματώθηκε στον νέο σχεδιασμό που με πρισματικές μορφές δημιουργεί κρυφές εσοχές ατμοσφαιρικού φωτισμού.

    Mavili Loft στην καρδιά της Αθήνας

    Mavili loft

    Ο χώρος της κουζίνας αντιμετωπίστηκε ως το βασικό σημείο εστίασης και σχεδιάστηκε ως ένα «λειτουργικό φόντο» που ορίζει την αισθητική ταυτότητα του χώρου. Ο συνδυασμός ξυλείας σε σκούρα ανθρακί απόχρωση και μαρμάρου σε θερμότερο χρωματικό τόνο αποτελεί το μοτίβο αποχρώσεων στο οποίο κινείται ο γενικός σχεδιασμός του loft.

    Mavili Loft στην καρδιά της Αθήνας

    Mavili Loft στην καρδιά της Αθήνας

    Mavili loft

    Η διαμήκης πλευρά του loft καταλαμβάνεται από την εκτεταμένη βεράντα που δημιουργείται. Εκεί τοποθετείται το σύνολο τραπεζαρίας εξωτερικού χώρου Tio Dining Chair & Tio Table του Chris Martin και ένας χαλαρός καθιστικός χώρος, πλαισιωμένος απο τις Desert Chair της Ferm που απολαμβάνουν απρόσκοπτη θέα προς τον Πύργο Αθηνών.

    Mavili Loft στην καρδιά της Αθήνας

    Ο προηγουμένως ενιαίος χώρος υπνοδωματίου 2 κρεβατιών διαχωρίστηκε για τη δημιουργία ενός master bedroom και ενός ξενώνα, ικανών να φιλοξενήσουν 2 ζευγάρια. Εντωμεταξύ, το κάθε υπνοδωμάτιο υιοθετεί μια διαφορετική design ταυτότητα από το υπόλοιπο διαμέρισμα.

    Το master bedroom χαρακτηρίζεται από τον γαλήνιο χρωματισμό σε μπλε απόχρωση που συμπληρώνει τη ξύλινη κατασκευή που αποτελεί το προσκεφάλι και ενσωματώνει τα κομοδίνα και κρυφό φωτισμό.

    Ο ξενώνας ενσωματώνει επιρροές ιαπωνικής αρχιτεκτονικής προκειμένου να επιτύχει τη βέλτιστη χρήση του περιορισμένου διαθέσιμου χώρου.

    Mavili loft

    Να σημειωθεί πως το loft έχει διακοσμηθεί με αντικείμενα συγκεντρωμένα κατά τα ταξίδια του ιδιοκτήτη στις χώρες της Ν. Αφρικής που παράλληλα με το σημειακό χρωματισμό των τοίχων σε ροδακινί τόνο δημιουργούν ένα διαμέρισμα με αυθεντικό χαρακτήρα και απολύτως ξεχωριστή αισθητική.

    Mavili loft

    Mavili loft

    Mavili loft

    //

    https://www.addarchstudio.com/

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Ridge House: Μια άγκυρα στους βράχους της Αντιπάρου

    Telescope House: Μία κατοικία σαν… τηλεσκόπιο

    Micro to the Max: Μπορεί μία κατοικία «τρύπα» 35 τετραγωνικών στο κέντρο της Αθήνας να μοιάζει με έργο τέχνης;



    ΣΧΟΛΙΑ