• Architecture & Design

    Maison Brummell Majorelle: Ένα μπουτίκ ξενοδοχείο στο Μαρακές

    • NewsRoom


    Με θέα στους διάσημους Κήπους Majorelle του Μαρακές, το Maison Brummell Majorelle είναι ένα μπουτίκ ξενοδοχείο οκτώ δωματίων το οποίο αποτίνει φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία της τοπικής αρχιτεκτονικής.

    Σχεδιασμένο από τη νεοζηλανδικής καταγωγής και με βάση την Ισπανία αρχιτέκτονα Bergendy Cooke σε συνεργασία με τον Μαροκινό αρχιτέκτονα Amine Abouraoui για τον αυστριακό ξενοδόχο Christian Schallert, το ξενοδοχείο είναι ένα καταφύγιο όπου οι επισκέπτες μπορούν να αφήσουν πίσω τους τον πυρετώδη ρυθμό της πόλης, να χαλαρώσουν και να έλθουν πιο κοντά στη φύση.

    Χειροποίητα πλακάκια και μωσαϊκό συμπληρώνουν το ανοιχτό ροζ εξωτερικό.

    Η ομάδα επέλεξε μαροκινά στοιχεία σε μοντέρνα παραλλαγή. Η γενναιόδωρη παρουσία φυτών έρχεται σε διακριτική αντίθεση με την αυστηρή φόρμα του κτηρίου και το πράσινο συνοδεύεται με τρεχούμενο νερό, ενισχύοντας την αίσθηση μιας όασης.

    Το Maison Brummell Majorelle μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 16 επισκέπτες. Στο ισόγειο, μια κλασική μαροκινή κουζίνα με μεγάλο τραπέζι.

    Λίγο πιο πέρα, οι αρχιτέκτονες προέβλεψαν ένα ευχάριστο δωμάτιο με τζάκι και πολλούς αρθρωτούς σοφάδες.

    Το εσωτερικό είναι επιπλωμένο με κλασικές δημιουργίες ντιζάιν όπως καθίσματα Egon Eierman και λάμπα από χαρτί του Ingo Maurer, τεχνουργήματα και κατά παραγγελία έπιπλα.

    Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με χειροποίητα έπιπλα του τοπικού εργαστηρίου Maison Nicole από ξύλο και μπρούντζο, κρεμαστά από το ταβάνι φώτα από την ιταλική φίρμα ντιζάιν Vesoi ενώ όλες οι βρύσες προέρχονται από την επίσης ιταλική φίρμα Neve· επιπλέον, τα πόμολα είναι τα Lama του Gio Ponti.

    Νότες ορείχαλκου σηματοδοτούν το πέρασμα από τον έναν χώρο στον άλλο, από τον δρόμο στο ξενοδοχείο, από τους κοινόχρηστους στους ιδιωτικούς χώρους.

    Περαιτέρω πολυτελείς ανέσεις περιλαμβάνουν αίθουσα μασάζ, ατμόλουτρο και θερμαινόμενη μικρή πισίνα, και εμπλουτίζουν την ποιότητα του Maison Brummell Majorelle, κάνοντάς το ονειρεμένο προορισμό όπως φαίνεται και στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram.

    Διαβάστε επίσης:

    Roman Holiday: Η Patricia Urquiola μετατρέπει ένα ιστορικό palazzo της Ρώμης σε ξενοδοχείο

    Piil: Το δεντρόσπιτο που κέρδισε στα Thermory Design Awards

    M&J Apartment: Ένα διαμέρισμα για τρεις (και μία γάτα)



    ΣΧΟΛΙΑ