• Architecture & Design

    Η βίλα που αναδύεται από τις ακτές της Μεσογείου σαν φουτουριστικό γιοτ


    Το αρχιτεκτονικό γραφείο VRANTSI σπάει για ακόμη μια φορά τα αρχιτεκτονικά στεγανά, δίνοντας μας μια πρώτη γεύση από την εξωπραγματική Villa Earth.

    Αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο της Μεσογείου, η Villa Earth με την υπογραφή του Studio Vrantsi, είναι μια ιδιωτική κατοικία που ενσωματώνεται άψογα στο φυσικό της τοπίο, ενώ προάγει μια τολμηρή και δυναμική αισθητική.

    Με μινιμαλιστικό σχεδιασμό, η δομή συνδυάζει ρευστές γραμμές, οργανικά σχήματα και φουτουριστική υλικότητα για να θυμίζει και να προσομοιάζει με γιοτ που αναδύεται από τα νερά και … εισβάλει στην άκρη του γκρεμού.

    H μοντέρνα πρόσοψη της βίλας προκαλεί μια οργανική καμπυλότητα που εναρμονίζεται με το περιβάλλον της. Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες ενσωματώνουν πλούσια βλάστηση στις ταράτσες για να εμφυσήσουν χαρακτηριστικά βιωσιμότητας και μια οικολογική σχεδιαστική προσέγγιση.

    Ένα ιδιωτικό καταφύγιο φωλιασμένο ανάμεσα στις βραχώδεις προεξοχές και τη θάλασσα, η Villa Earth επιδιώκει να ενσαρκώσει τη νέα πολυτέλεια, όπως αυτή νοείται σήμερα. Επινοώντας μια ξεχωριστή αρχιτεκτονική μορφή που παραμένει ευαίσθητη στο φυσικό της πλαίσιο, το ελληνικό αρχιτεκτονικό στούντιο Vrantsi συνδυάζει την κομψότητα με τη διακριτική nautical γοητεία, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό οπτικό θέαμα ενός μεγαλειώδους, πλωτού γιοτ μέσα στο εκτεταμένο φυσικό τοπίο.

    Η βίλα έχει διαμορφωθεί από γυαλί, χάλυβα και σκυρόδεμα υψηλής απόδοσης — υλικά που επιλέγονται για τη φουτουριστική αισθητική και ανθεκτικότητά τους.

    Επιπλέον, οι αρχιτέκτονες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης της παραμετρικής μοντελοποίησης και της ψηφιακής κατασκευής για να επιτύχουν τις πολύπλοκες, οργανικές καμπύλες και τις ρευστές γραμμές της δομής που βρίσκονται σε διάλογο με το φυσικό πλαίσιο.

    About the Architects:

    Vrantsi ονομάζεται το διεθνώς βραβευμένο αρχιτεκτονικό και σχεδιαστικό στούντιο με έδρα τη Θεσσαλονίκη – στο τιμόνι βρίσκονται οι αδερφές Βράντση, Αναστασία και Χρυσή.

    Ιδρύθηκε το 2019 και αναλαμβάνει έργα ανακαίνισης και κατασκευής με έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδίδοντας όλες τις κλίμακες σχεδιασμού και κατασκευής.

    Εμπνευσμένη από τις λεπτές γραμμές μεταξύ επιστήμης και τέχνης, η εταιρία δεσμεύεται να αναπτύσσει εξελιγμένα αρχιτεκτονικά σχέδια και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

    Θεωρώντας τη βιωσιμότητα απαραίτητη, εργάζεται για την οικολογική ανάπτυξη του κτιριακού περιβάλλοντος, έχοντας πάντα επίγνωση των πιο προηγμένων τεχνολογιών και υλικών σχεδιασμού.

    Να σημειωθεί πως νωρίτερα, η εταιρία VRANTSI έλαβε το A’ Design Award στην Ιταλία, και την κατηγορία «Architecture, Building and Structure Design», για τον σχεδιασμό του πολιτιστικού κέντρου Argo Cultural Centre – ένα ενεργειακά αυτόνομο κτίριο, που εμπνεύστηκαν από το πλοίο των Αργοναυτών, την Αργώ, και το οποίο βραβεύτηκε ανάμεσα σε 114 προτάσεις.

    Anastasia Vrantsi Co-Founder, Managing Director, Civil Engineer - Chrysi Vrantsi Co-Founder, Architect Director
    Anastasia Vrantsi Co-Founder, Managing Director, Civil Engineer – Chrysi Vrantsi Co-Founder, Architect Director

    //

    https://vrantsi.com/

    Διαβάστε επίσης:

    Katikies: Καλύτερο Ξενοδοχείο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα Travel + Leisure World’s Best Awards 2023

    Η ADD Architecture Studio παρουσιάζει τη Μykonos Hill

    Villa on the rocks: Με πανοραμική θέα στον κόλπο της Σούδας



    ΣΧΟΛΙΑ