• Architecture & Design

    «Foundry Hotel»: Ένα ξενοδοχείο στου Ψυρρή με κάθετους κήπους και μεταμοντέρνα vintage αισθητική (17 pics)

    • NewsRoom


    Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Σαρρή ακριβώς δίπλα από το πρώην Σινέ Ψυρρή, σε ένα σημείο κάπως «κρυφό» και ήσυχο. Τις εντυπώσεις κλέβουν οι φυτεμένες του όψεις ή αλλιώς οι κάθετοι κήποι που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πρόσοψής του καθώς και τα μεγάλα βιομηχανικά παράθυρα.

    Το «Foundry Hotel» στεγάζεται σε ένα κτήριο του 1930 το οποίο ήταν αρχικά η επέκταση των στάβλων των συγκοινωνιών της Αθήνας και έπειτα λειτουργούσε ως στοιχειοχυτήριο, εξειδικευμένο στην κατασκευή και χύτευση των γραμμάτων όλων των τυπογραφικών οικογενειών και γραμματοσειρών της ελληνικής γλώσσας.

    Το κτήριο που μετατράπηκε σε ένα ονειρεμένο boutique hotel, εκτός από στοιχειοχυτήριο, ένα από τα μεγαλύτερα μάλιστα στην Ευρώπη με την επωνυμία Καρπαθάκης-Αναγνωστόπουλος, υπήρξε και τυπογραφείο, τράπεζα, αλλά στέγασε και για πολλά χρόνια το θέατρο Πολιτεία των αδελφών Χατζάκη.

    Το ξενοδοχείο που συνδυάζει το industrial ντιζάιν με μια εξαιρετικά μελετημένη και μεταμοντέρνα vintage αισθητική, διαθέτει δώδεκα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα μέσα στα οποία κανείς νιώθει κατευθείαν τη θαλπωρή του σπιτιού.

    Στα δωμάτια δεν υπάρχει τηλεόραση αλλά  αντ’ αυτού τοποθετήθηκαν πικάπ που συνοδεύονται από μια μικρή επιλογή βινυλίων. Σε κάποια δωμάτια ακόμα υπάρχει  και πιάνο. Σε δύο διαμερίσματα επίσης υπάρχει και ξυλόσομπα.

    Επίσης, μέσα στα διαμερίσματα υπάρχουν πολλά βιβλία τα οποία προσδίδουν ένα vintage ύφος στο δωμάτιο. Στη ρεσεψιόν μάλιστα υπάρχει ένα μεγάλο τμήμα της Νέας Εστίας, ένα από τα πιο αξιόλογα περιοδικά που υπήρξαν ποτέ, αλλά και παλιές εκδόσεις του Βήματος της δεκαετίας του 1930.

    Στους εσωτερικούς χώρους έχουν χρησιμοποιηθεί πολλά ελληνικά υλικά όπως μάρμαρο, ξύλο και μωσαϊκό. Αυτό το τελευταίο υλικό είναι μια τάση στο σύγχρονο ντιζάιν.

    Τέλος, τους χώρους χρησιμοποιήθηκε αρκετό χρώμα. Στην ουσία υπάρχουν τρεις αποχρώσεις μέσα στα διαμερίσματα αλλά κι οι τρεις είναι αρκετά έντονες, ενώ το περισσότερο χρώμα μπήκε στα μπάνια.

     

     

    ΠΗΓΗ: LIFO



    ΣΧΟΛΙΑ