• City Stories

    Kumoan: Ένα κομψό και ευχάριστο ξενοδοχείο με εκπληκτική θέα στα Ιμαλάια (15 pics)

    • NewsRoom


    Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο χωριό Kasar Devi, παίρνοντας το όνομά του από τη γύρω περιοχή Kumaon, η οποία είναι γνωστή για το υπέροχο τοπίο από βουνά, δάση και κοιλάδες.

    Το Kumoan βρίσκεται 1600 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στην κορυφογραμμή του βουνού Nanda Devi και είναι προσβάσιμο μέσω ενός απότομου μονοπατιού που ξεκινά από τον κεντρικό δρόμο. Το κεντρικό κτήριο του ξενοδοχείου είναι κτισμένο στο υψηλότερο σημείο και καλύπτεται εν μέρει από μπαμπού. Το ανώτερο επίπεδο του, το οποίο φιλοξενεί την τραπεζαρία, έχει τοποθετηθεί σε ορθή γωνία ως προς το χαμηλότερο επίπεδο και έχοντας γυαλί σε τρεις πλευρές προσφέρει μια ονειρεμένη θέα των Ιμαλαΐων.

    Ένα σαλόνι, βιβλιοθήκη και διάφορες διοικητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται στο επίπεδο του εδάφους. Η οροφή του σαλονιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για υπαίθρια τραπεζαρία και γιόγκα.

    Οι 10 σουίτες του ξενοδοχείου έχουν τοποθετηθεί σε ζεύγη, σχηματίζοντας αυτό που οι αρχιτέκτονες ονομάζουν ως μια σειρά από «σαλέ».

    Με τον τρόπο που έχει γίνει η κατασκευή και με την επένδυση από μπαμπού που χρησιμοποίησαν οι αρχιτέκτονες το κτίριο δεν επηρεάζει οπτικά το φυσικό περιβάλλον έχοντας ενσωματωθεί άψογα σε αυτό.

     

     

     

    ΠΗΓΗ: LIFO 

     



    ΣΧΟΛΙΑ