• Architecture & Design

    Άνδρος: Δύο κατοικίες με ένα θέατρο σε ένα κυκλαδίτικο τοπίο

    Άνδρος: Δύο σπίτια με ένα θέατρο σε μία όμορφη πλαγιά

    Πηγή: doxiadisplus.com


    Μία πλαγιά στο όμορφο νησί της Άνδρου φιλοξενεί ένα εντυπωσιακό και συνάμα σύγχρονο συγκρότημα κατοικιών με ένα… υπαίθριο θέατρο!

    Αρχοντική και περήφανη, η Άνδρος μαγνητίζει κάθε επισκέπτη που θα βρεθεί κοντά της. Η γεωλογία του νησιού δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό με στρώματα σχιστόλιθου, αυτοφυή βλάστηση και απότομες πλαγιές. Και μέσα στο χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο τοπίο, ξεπροβάλλει ένα σύγχρονο οικοδόμημα.

    Δύο κατοικίες συνολικής επιφάνειας 380 τετραγωνικών μέτρων και ένα υπαίθριο θέατρο χωρητικότητας 400 ατόμων προσθέτουν μία ιδιαίτερη πινελιά καινοτομίας στον κλασσικό «πίνακα» του νησιού.

    Το συγκρότημα κατασκευάστηκε από την Doxiadis+, ένα αρχιτεκτονικό γραφείο που ιδρύθηκε το 1999 και έχει παραδώσει πληθώρα έργων υψηλής ποιότητας και αισθητικής. Με επιτυχία τόσο στον τομέα της αρχιτεκτονικής όσο και στον τομέα της διακόσμησης, τα έργα της Doxiadis+ περιλαμβάνουν από ιδιωτικές κατοικίες μέχρι πολυτελή θέρετρα.

    Πηγή: doxiadisplus.com

    Προσαρμοζόμενοι στα υπάρχοντα στοιχεία του τοπίου και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των ανθρώπων, με επαγγελματισμό και συνέπεια οι αρχιτέκτονες του γραφείου έχουν καταφέρει να υλοποιήσουν έργα άξια θαυμασμού, επιτομή του στυλ και της λιτότητας.

    Με γνώμονα τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τα στοιχεία της φύσης, τόσο οι πελάτες όσο και η εταιρεία κατάφεραν να ενσωματώσουν σε ένα όμορφο μέρος στην Άνδρο τόσο τις δύο κατοικίες όσο και το υπαίθριο θέατρο, αξιοποιώντας το ανάγλυφο του τόπου και παρεμβαίνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτό.

    Πηγή: doxiadisplus.com

    Συμβαδίζοντας με την γεωμορφολογία και την παλέτα χρωμάτων του νησιού, η κατασκευή βασίστηκε σε πλάκες από σκυρόδεμα και πέτρινους τοίχους. Παράλληλα, οι λιθοδομές έχουν υποστεί επεξεργασία προκειμένου να προσαρμοστούν στην κατασκευή. Το έργο συμπληρώνει και τελειοποιεί η γύρω βλάστηση.

    Οι εσωτερικοί χώροι ορίζονται από πέτρινους τοίχους – κατασκευασμένους στο βαθμό που είναι δυνατό από τον ανασκαμμένο βράχο – και υαλοπίνακες σε μερικά σημεία κάτω από τις πλάκες. Οι τοίχοι είναι οδοντωτοί, ακολουθώντας τις μορφές του τοπίου.

    Πηγή: doxiadisplus.com

    Αναμφίβολα, το θέατρο αποτελεί το πιο εντυπωσιακό σημείο. Είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα, το οποίο με τον καιρό θα προσαρμοστεί και θα ταιριάξει με τα χρώματα των γύρω βράχων. Η σκηνή στο κέντρο του θεάτρου έχει διάμετρο 12 μέτρα και προεξέχει 5 μέτρα από την πλαγιά του λόφου, ενώ η αίθουσα ελέγχου στεγάζεται κάτω από μια πρόβολη πλάκα που την ενώνει με τους βράχους. Η αυστηρή γεωμετρία των διαζωμάτων έρχεται σε αντίθεση με το ανομοιόμορφο τοπίο, ενώ η αυτοφυής βλάστηση προσδίδει αρμονία και γαλήνη.

    Πηγή: doxiadisplus.com

    Τα δύο σπίτια και το εντυπωσιακό θέατρο ευλόγως μαγνητίζουν το βλέμμα του επισκέπτη και ταυτόχρονα ακτινοβολούν το όραμα της Doxiadis+, που είναι η παράδοση έργων που απαιτούν ευαισθησία ως προς την τοποθεσία και τη φύση, ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών και αριστεία στο σχεδιασμό. Και φαίνεται πως τα πέτυχε!

    Κομψότητα και στυλ ταιριάζουν άψογα με το φυσικό κυκλαδίτικο τοπίο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό έργο. Σίγουρα όλοι θα ζήλευαν ένα καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα σε αυτό το μαγικό μέρος!



    ΣΧΟΛΙΑ