• City Stories

    Αυτές είναι οι πιο «πράσινες» πόλεις της Ευρώπης – Και μάλλον δεν είναι αυτές που περιμένατε

    • NewsRoom


    Ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Παρίσι και η Κοπεγχάγη μοιάζουν σαν τον παράδεισο της αστικής ζωής, με τα πράσινα πάρκα και τους ποδηλατοδρόμους. Ωστόσο, μία νέα μελέτη από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας της Βαρκελώνης (ISGlobal) αλλάζει τα δεδομένα.

    Αναλύοντας περισσότερες από 1000 πόλεις με περισσότερους από 100.οοο κατοίκους παγκοσμίως, η μελέτη υποδεικνύει πως οι ευρωπαϊκές πόλεις θα μπορούσαν να αποτρέψουν έως και 43.000 θανάτους ετησίως, εάν ακολουθούσαν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την πρόσβαση σε πράσινους χώρους. Περισσότερο από το 60% των κατοίκων που μελετήθηκαν δεν είχαν την πρόσβαση σε πράσινο που προτείνει ο ΠΟΥ – τουλάχιστον 5 στρέμματα πράσινου σε απόσταση 300 μέτρων από το σπίτι.

    Η κατάταξη της μελέτης περιλαμβάνει μάλλον κάποιους απροσδόκητους «νικητές» και «χαμένους». Πολλές πόλεις γνωστές για το όμορφο περιβάλλον τους έλαβαν κακή βαθμολογία, ενώ άλλες λιγότερο «λαμπερές» πόλεις, τα πήγαν απροσδόκητα καλά. Οι βασικοί «παραβέτες» περιλαμβάνουν μερικές Ιταλικές πόλεις όπως την Τεργέστη και το Τορίνο, αλλά και την πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη.

    Οι πόλεις με υψηλότερη θνησιμότητα λόγω έλλειψης πράσινου, σύμφωνα με την μελέτη του ISGlobal

     

     

    Οι πόλεις με τη χαμηλότερη θνησιμότητα λόγω πρόσβασης σε αρκετό πράσινο

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    Αυτές είναι οι 10 πιο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο για το 2021

    Άνοδος 4,6% στις τιμές των διαμερισμάτων το δεύτερο τρίμηνο – Οι πόλεις με τις μεγαλύτερες αυξήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ