• City Stories

    Οι 7 νέες ταινίες της εβδομάδας – Στους κινηματογράφους από 30 Νοεμβρίου


    Κάθε Πέμπτη μια πληθώρα από νέες ταινίες ξεκινούν να προβάλλονται στους ελληνικούς κινηματογράφους. Αυτή τη βδομάδα, από 30/11, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις παρακάτω:

    1. ΟΛΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ
    THE BACHELORS

    Κομεντί, Έγχρωμη,
    Διάρκεια: 99′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Κερτ Βέλκερ
    Πρωταγωνιστούν: Τζ. Κ. Σίμονς, Τζος Γουίγκινς, Ζουλί Ντελπί, Οντέγια Ρας

    Περίληψη
    Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Κερτ Βέλκερ («Sweet November»), η ταινία «Όλα Απ’ Την Αρχή» είναι μια προσπάθεια εξερεύνησης της θλίψης, της μοναξιάς και της απόγνωσης μέσα από τα μάτια δυο ανδρών.

    Υπόθεση
    Μετά το θάνατο της συζύγου του, ο Μπιλ Πόντερ και ο 17χρονος γιος του Γουές, μετακομίζουν από την μικρή τους πόλη στην μεγαλούπολη, σε μια προσπάθεια να κάνουν μια νέα αρχή. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να προσαρμοστούν στην νέα τους ζωή, και να βρουν τρόπους να κλείσουν τις πληγές τους, θα γνωρίσουν δυο ξεχωριστές γυναίκες που θα τους βοηθήσουν να αγκαλιάσουν και πάλι την ζωή.

    2. Ο ΓΙΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
    SON OF SOFIA

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 111′
    Παραγωγή: Ελλάδα – Βουλγαρία – Γαλλία
    Σκηνοθεσία: Ελίνα Ψύκου
    Πρωταγωνιστούν: Βίκτορ Καμούτ, Βάλερι Τσεπλάνοβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Αρτέμης Χάβαλιτς

    Περίληψη
    Μετά το πολυβραβευμένο ντεμπούτο της, «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», η σκηνοθέτις μας διηγείται ένα σκοτεινό αλλά και τρυφερό παραμύθι ενηλικίωσης, που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στον ρεαλισμό και το όνειρο, όπως ακριβώς και ο μικρός της πρωταγωνιστής.

    Υπόθεση
    Ο 11χρονος Μίσα καταφθάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του Σοφία, μετά από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι στην Αθήνα τον περιμένει ένας νέος πατέρας. Όσο η Ελλάδα ζει το Ολυμπιακό της όνειρο, ο Μίσα θα προσγειωθεί βίαια στον κόσμο των ενηλίκων, με όχημα τη σκοτεινή πλευρά των αγαπημένων του παραμυθιών.

    3. ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ
    DADDY’S HOME 2

    Κωμωδία, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 100′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Σον Άντερς, Τζον Μόρις
    Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Φερέλ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Μελ Γκίμπσον, Λίντα Καρντελίνι, Τζον Λίθγκοου

    Περίληψη
    Ο Γουίλ Φέρελ, ο Μάρκ Γουόλμπεργκ, ο Τζον Λίθγκοου και ο Μελ Γκίμπσον σε χριστουγεννιάτικη… ατμόσφαιρα.

    Υπόθεση
    Και μόλις οι δύο πατεράδες βρίσκουν τις ισορροπίες τους και μοιράζουν τους ρόλους τους ώστε οι δύο οικογένειες να συνυπάρχουν αρμονικά, καταφθάνουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων οι παππούδες, που δεν τους λες και τους πιο εύκολους και διακριτικούς ανθρώπους του κόσμου…

    4. ΠΑΝΤΙΝΓΚΤΟΝ 2
    PADDINGTON 2

    Παιδική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 103′
    Παραγωγή: Βρετανία – Γαλλία – ΗΠΑ
    Σκηνοθεσία: Πολ Κινγκ
    Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Γκλίσον, Τζιμ Μπρόαντμπεντ, Χιου Γκραντ

    Περίληψη
    Ο Πάντινγκτον επιστρέφει σε μία ξεκαρδιστική και γεμάτη δράση ταινία.

    Υπόθεση
    Ο Πάντινγκτον ζει πλέον ευτυχισμένος με την καινούρια του οικογένεια, τους Μπράουν, στο Ουίνζντορ Γκάρντενς. Κι ενώ ψάχνει να βρει το τέλειο δώρο για την θεία του τη Λούση, που κλείνει τα 100 της χρόνια, ο Πάντινγκτον εντοπίζει ένα μοναδικό pop-up βιβλίο στην αντικερί του κ. Γκρούμπεν. Όταν όμως το βιβλίο εξαφανίζεται, ο Πάντινγκτον και οι Μπράουν ξεκινάνε ένα απίστευτο περιπετειώδες ταξίδι προκειμένου να λύσουν το μυστήριο.

    5. ΛΑΙΔΗ ΜΑΚΜΠΕΘ
    LADY MACBETH

    Εποχής, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 89′
    Παραγωγή: Βρετανική
    Σκηνοθεσία: Γουίλιαμ Όλντροϊντ
    Πρωταγωνιστούν: Φλόρενς Που, Κόσμο Τζάρβις, Πολ Χίλτον, Ναόμι Άκι

    Περίληψη
    Η «Lady Macbeth» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του θεατρικού σκηνοθέτη William Oldroyd. Η ταινία εμπνέεται από μια νουβέλα του δεκάτου ενάτου αιώνα με τίτλο «Lady Macbeth of Mtsensk», του Nikolai Leskov, που αργότερα μεταφέρθηκε σε όπερα.

    Υπόθεση
    Αγγλική εξοχή, 1865. Η Κάθριν πνίγεται σε ένα γάμο χωρίς αγάπη, με έναν πικρό άνδρα στα διπλά της χρόνια. Η σκληρή οικογένεια του, δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα της. Όταν ξεκινά μια παθιασμένη σχέση με έναν νεαρό εργάτη στο κτήμα του συζύγου της, μια δύναμη απελευθερώνεται μέσα της, τόσο ισχυρή που τίποτα δεν μπορεί να τη σταματήσει, μέχρι να κατακτήσει αυτό που θέλει.

    6. THANK YOU FOR YOUR SERVICE

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 109′
    Παραγωγή: Αμερικανική
    Σκηνοθεσία: Τζέισον Χολ
    Πρωταγωνιστούν: Μάιλς Τέλερ, Χέιλι Μπένετ, Τζο Κόουλ, Σκοτ Χέιζ, Έιμι Σούμερ

    Περίληψη
    Μία εξαιρετικά προσωπική, διεισδυτική ματιά στη ζωή μίας ομάδας Αμερικανών στρατιωτών μετά τον πόλεμο στο Ιράκ, σε σκηνοθεσία του σεναριογράφου του «Ελεύθερος Σκοπευτής», Τζέισον Χολ. Η ταινία «Thank You for Your Service» είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του, βραβευμένου με Πούλιτζερ, δημοσιογράφου Ντέιβιντ Φίνκελ.

    Υπόθεση
    Μια ομάδα Αμερικανών στρατιωτών επαναπατρίζεται μετά από μια σκληρή περίοδο στο Ιράκ, έχοντας βιώσει εξαιρετικά αντίξοες καταστάσεις στην εμπόλεμη ζώνη. Η επιστροφή τους φαντάζει ως το οριστικό τέλος στη βαρβαρότητα που ζούσαν μέχρι πρότινος και η αγκαλιά των αγαπημένων προσώπων τους πίσω στην πατρίδα είναι αυτό που αδημονούσαν σθεναρά. Όμως η επανένταξή τους, παρόλο που φαινομενικά ήταν κάτι το απλό είναι αρκετά πιο σύνθετη. Η προσπάθεια της πραγματικής επιστροφής στην καθημερινή ζωή ξεκινάει μόλις πατήσουν το πόδι τους πίσω στην πατρίδα, δίνοντας μια συνεχή «μάχη» να αποβάλλουν όλες τις μνήμες του σκληρού πολέμου που εξακολουθούν να βασανίζουν επίμονα το μυαλό τους.

    7. ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ
    MANIFESTO

    Κοινωνική, Έγχρωμη
    Διάρκεια: 95′
    Παραγωγή: Γερμανική
    Σκηνοθεσία: Γιούλιαν Ρόζεφελντ
    Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ

    Περίληψη
    Μία ταινία – φόρος τιμής στις πιο ενθουσιώδεις καλλιτεχνικές δηλώσεις του 20ου αιώνα, όπου η Κέιτ Μπλάνσετ όχι σε έναν, αλλά σε 13 ρόλους, ερμηνεύει τα μεγάλα καλλιτεχνικά μανιφέστα. Από τους φουτουριστές και τους ντανταϊστές, στην Pop Art, τον Λαρς Φον Τρίερ και τον Τζιμ Τζάρμους, μία διερεύνηση στις επιδόσεις και τις πολιτικές επιπτώσεις αυτών των διακηρύξεων.

    Υπόθεση
    Η βραβευμένη Αυστραλή ηθοποιός ενσαρκώνει μοναδικά 13 διαφορετικούς χαρακτήρες, μεταξύ των οποίων μία δασκάλα, μία παρουσιάστρια, μία εργάτρια, έναν άστεγο και μία ναρκομανή αναζητώντας τον ρόλο του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μην χάσετε το δωρεάν «11ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ταξίδι στον ιαπωνικό κινηματογράφο με ελεύθερη είσοδο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οχτώ ενδιαφέρουσες διαλέξεις/ομιλίες για να παρευρεθείτε δωρεάν αυτή τη βδομάδα



    ΣΧΟΛΙΑ