• Business

    Zoom: Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα τριμήνου- Ενισχύει το AI Companion

    • NewsRoom
    Eric Yuan, ιδρυτής της Zoom Video Communications Inc.

    Eric Yuan, ιδρυτής της Zoom Video Communications Inc.


    Kαλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Zoom Video Communications, υποστηριζόμενη από την ισχυρή ζήτηση για το διευρυμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, καθώς περισσότεροι εργοδότες “αγκαλιάζουν” τα υβριδικά μοντέλα εργασίας.

    Η μετοχή έφτασε να ενισχύεται έως και 10% το πρωί της Δευτέρας. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους 12 μήνες η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 14%.

    Ειδικότερα, για το δ’ τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 298,8 εκατ. δολάρια ή 95 σεντς ανά μετοχή με έσοδα 1,15 δισ. δολάρια, έναντι 1,12 δισ. δολάρια πέρυσι.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,42 δολάρια ανά μετοχή. Αναλυτές που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη 1,15 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 1,13 δισ. δολαρίων.

    Για το α’ τρίμηνο το Zoom προβλέπει προσαρμοσμένα κέρδη 1,18-1,20 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 1,125 δισ. δολάρια έναντι των εκτιμήσεων για 1,13 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 1,13 δισ. δολάρια.

    Το Zoom ενέκρινε επίσης πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως 1,5 δισ. δολαρίων.

    “Είμαστε δεσμευμένοι στην καθολική προσβασιμότητα της τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντάς την σε όλους τους πελάτες μας, ανεξάρτητα από το μέγεθος της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένης χωρίς επιπλέον χρέωση με άδεια επί πληρωμή“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Zoom, Eric Yuan.

    Σύμφωνα με το Reuters, τα αποτελέσματα του δ’ τριμήνου του παρόχου τηλεδιάσκεψης δείχνουν ότι οι προσπάθειες του Zoom να ενσωματώσει την τεχνητή νοημοσύνη στα προϊόντα του και να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό του, απέδωσαν καρπούς, καθώς “εκμεταλλεύεται” την αύξηση της υβριδικής λειτουργίας.

    Το Zoom παρουσίασε λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου, επιτρέποντας στους χρήστες επί πληρωμή να έχουν πρόσβαση σε περιλήψεις συσκέψεων και συμπληρωματικές πληροφορίες, καθώς και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σύνταξης συνομιλιών.

    «Θα δημιουργήσουμε επίσης νέες υπηρεσίες στο Zoom AI companion φέτος και θα επικεντρωθούμε επίσης στη δημιουργία εσόδων», δήλωσε ο Yuan.

    Διαβάστε επίσης: 

    PREMIA Properties: Αύξηση εσόδων κατά 26% και αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας το 2023

    Οι Ρότσιλντ του Λονδίνου: Ο κατάσκοπος με τα Cartier, ο αποστάτης και ο… playboy Νατ

    Εισαγωγή Αεροδρομίου στο Χρηματιστήριο: Οι νομικές προκλήσεις πίσω από την επιτυχία



    ΣΧΟΛΙΑ