• Business

    Ζημιές λιγότερες από τις αναμενόμενες για τη Navios

    Αγγελική Φράγκου Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου. Πρόεδρος και Διευθύνουσα σύμβουλος της Navios Maritime Holdings Inc.


    Η Navios Maritime Holdings ανακοίνωσε ότι οι ζημίες του πρώτου τριμήνου ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες, γεγονός που οφείλεται στα μειωμένα λειτουργικά κόστη και τα κόστη απόσβεσης. Η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή εταιρεία εμφάνισε ζημίες 5,4 εκ. δολαρίων στο πρώτο τρίμηνο του 2016 έναντι ζημιών 26,5 εκ. δολαρίων την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι απώλειες ανά μετοχή – της τάξεως των 0,11 δολαρίων – ήταν λιγότερες από τις εκτιμήσεις που προέβλεπαν απώλειες της τάξεως των 0,37 δολαρίων ανά μετοχή.

    Η επικεφαλής της εταιρίας Αγγελική Φράγκου δήλωσε ότι η Navios Holdings επωφελήθηκε από τους έγκαιρους διακανονισμούς ναύλων, από τη μείωση του λειτουργικού κόστους στα ήδη ναυλωμένα πλοία της καθώς και από την μείωση των εξόδων κατά 35% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2015.

    Επίσης, συνέχισε να τονίζει την ικανότητα της εταιρείας να διατηρεί τα λειτουργικά κόστη χαμηλά, δηλώνοντας ότι η Navios Holdings είχε λειτουργικά έξοδα 42% χαμηλότερα από το μέσο όρο της βιομηχανίας.

    Τα συνολικά έσοδα του τριμήνου ανήλθαν στα 101,5 εκ. δολάρια και ήταν 14% κάτω σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Τα έσοδα από το στόλο dry bulk μειώθηκαν κατά 13% στα 46,3 εκ. δολάρια. Η Navios ανακοίνωσε ότι οι τιμές των ναύλων σε σχέση με τα κέρδη έπεσαν κατά 3% σε ετήσια βάση στα 7.008 δολάρια την ημέρα κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

    Τα έσοδα από τον κλάδο των logistics υποχώρησαν κατά 15% στα 55,2 εκ. δολάρια καθώς οι όγκοι και οι τιμές στα τερματικά υποχώρησαν κι αυτές.

    Η Navios επίσης δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην κατασκευή του τερματικού αποθήκευσης σιδηρομεταλλευμάτων στη Nueva Palmira της Ουρουγουάης, παρά την απόφαση της Vale International νωρίτερα φέτος, να αθετήσει το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει και το οποίο προέβλεπε τη δημιουργία του συγκεκριμένου τερματικού. Η Navios μέχρι στιγμής έχει ξοδέψει περί τα 142 εκ. δολάρια σ’ αυτό το project, συνολικής αξίας 150 εκ. δολαρίων, που θα απέφερε κέρδη 35 εκ. δολαρίων σε ετήσια βάση.

    Η κ. Φράγκου δηλώνει έτοιμη να ακολουθήσει τη δικαστική οδό προκειμένου να διασφαλίσει την υλοποίηση των όρων του συμβολαίου της με τη Vale.

    “Πιστεύουμε ότι αυτό το συμβόλαιο παραμένει σε ισχύ και οι θέσεις της Vale είναι άνευ ουσίας”, δήλωσε η κ. Φράγκου στους αναλυτές. “Έχουμε ένα συμβόλαιο σε ισχύ και αναλόγως θα πράξουμε”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sta-4585-plia-iti-to-20-tis-pagkosmias-choritikotitas-i-ellinoktiti-naftilia/48288

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/sto-stochastro-tis-ing-plio-ellinikis-eterias-gia-palia-chrei-pros-tin-ow/47384

     



    ΣΧΟΛΙΑ