• Ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου: Aγοράζει με 2,28 δολάρια/μετοχή τη logistics Navios Maritime Holdings

    Αγγελική Φράγκου

    Αγγελική Φράγκου


    Συμφωνία για να αποκτήσει την εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Navios Maritime Holdings υπέγραψε η Αγγελική Φράγκου.

    Η Αγγελική Φράγκου, μέσω της θυγατρικής της N Logistics Holdings Corporation, πληρώνει 2,28 δολάρια ανά μετοχή, ποσό που αντιστοιχεί σε premium περίπου 43% έναντι της τιμής κλεισίματος της κοινής μετοχής της Navios Holdings στις 12 Σεπτεμβρίου, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν καταθέσει την προσφορά της.

    Η αρχική προσφορά εξαγοράς ήταν 1,84 δολάρια σε μετρητά ανά κοινή μετοχή, ένα premium 17% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της 12ης Σεπτεμβρίου, πράγμα που σημαίνει ότι η Αγγελική Φράγκου βελτίωσε την προσφορά κατά 0,44 δολάρια.

    Η εξαγορά αναμένεται να κλείσει έως το πρώτο τρίμηνο του 2024. Ωστόσο, η διαδικασία υπόκειται στην έγκριση των μετόχων σε ειδική συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο, καθώς και σε άλλους συνήθεις όρους κλεισίματος.

    Η Αγγελική Φράγκου κατέχει ένα μερίδιο ελέγχου της Navios Holdings περί το 64%, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή της.

    Η εταιρεία κατέχει 10,3% συμμετοχή στον ναυτιλιακό κολοσσό Navios Maritime Partners και 63,8% συμμετοχή στην Navios South American Logistics, έναν πάροχο logistics και υποδομής στην περιοχή Hidrovia της Νότιας Αμερικής.

    Διαβάστε ακόμη:

    Attica Group: Εγκρίθηκε από το ΔΣ το σχέδιο συγχώνευσης με την ANEK



    ΣΧΟΛΙΑ