• Business

    Ζαχαροπλαστείο στο κέντρο της Αθήνας από τον όμιλο Καστελόριζο


    Ένα διαφορετικό εγχείρημα απ’ όσα έχει συνηθίσει την αγορά μέχρι σήμερα ξεκίνησε ο όμιλος Καστελόριζο του επιχειρηματία Αντώνη Σταύρου.

    Η γνωστή εταιρεία εστιατορίων, άνοιξε στην Πλατεία του Ψυρρή τη «Ζουμουρλού», ένα υψηλής αισθητικής ζαχαροπλαστείο που συνδυάζει τον αέρα της Κωνσταντινούπολης και την «αύρα» του Παρισιού σε ντεκόρ και εικόνα. Πρόκειται για το δέκατο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του ομίλου, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό πέτρινο κτήριο της οικογένειας Αλιμόνου. Στο ίδιο κτήριο υπάρχει και ένας μίνι ξενώνας με 4 δωμάτια που έχουν εκχωρηθεί σε εταιρεία προς εκμετάλλευση. Η συνολική επένδυσε κόστισε περί τις 700 χιλ. ευρώ.

    Ο κ. Σταύρους μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση της νέας κίνησης σημείωσε πως ο όμιλος του, θέλει να χτίσει τη δική του ξεχωριστή ιστορία πάνω στο γλυκό και σημείωσε πως παρά τις κρούσεις που έχει δεχθεί για γρήγορη επέκταση και σε άλλες περιοχές, δεν παρασύρεται και προχωράει με αργά βήματα. «Το ιστορικό κέντρο έχει δύναμη» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως στάθηκε τυχερός καθώς πρόλαβε να «πιάσει πόστο πριν από 15 μήνες περίπου πριν οι τιμές των ακινήτων ξεφύγουν».

    Τα γλυκά της «Ζουμουρλού» επιμελείται ο pastry chef Τάσος Ζησόπουλος, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία ενώ στο μενού υπάρχουν και ανατολίτικες πίτες, κοκτέιλ, τσίπουρα και ευάριθμες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα.

    Όσον αφορά στην πορεία του ομίλου Καστελόριζο κατά την περσινή χρονιά, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 300.000 ευρώ και ανήλθαν σε 10 εκατ. ευρώ, με τα εστιατόρια σε Βάρκιζα και Βούλα να πετυχαίνουν άνοδο ρεκόρ ενώ ανάλογη αισιοδοξία υπάρχει και για την φετινή χρονιά. Καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση του κλίματος, υπογράμμισε ο κ. Σταύρου έχει παίξει η μείωση των φόρων, οι οποίες αποδεικνύονται ευεργετικές για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της εστίασης.
    Ο όμιλος Καστελόριζου δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης περισσότερα από 35 χρόνια. Έχει δίκτυο δέκα καταστημάτων και απασχολεί 350 εργαζόμενους ενώ συνεργάζεται με 50 Έλληνες προμηθευτές.

    Ειδικότερα, τα σημεία του ομίλου είναι τα εξής: το «Καστελόριζο Κηφισιάς», το «Καστελόριζο Βάρκιζας», οι «Ορίζοντες Λυκαβηττού», το «Όμικρον», το «Ρακί Μεζέ», το «Κ.Grill» στις Τζιτζιφιές, το «Μezze Glyfada, το «Ramino» στη Γλυφάδα και το «K.Grill στη Βούλα».



    ΣΧΟΛΙΑ