• Business

    Yoleni’s: Άνοιξε το κατάστημα στις ΗΠΑ – Καλεί τους Αμερικανούς να «ανακαλύψουν» τα ελληνικά προϊόντα

    yoleni's

    Γιάννης Γεωργιάδης, διευθυντής μάρκετινγκ και εκ των ιδρυτών της εταιρείας


    Τους πρώτους πελάτες υποδέχθηκε το νέο κατάστημα της Yoleni’s στις ΗΠΑ, το οποίο άνοιξε πιλοτικά πριν από λίγες μέρες τις πύλες του (soft launch). Παρά την μικρή καθυστέρηση που υπήρξε στην έναρξη λειτουργίας, επικρατεί αισιοδοξία για την επιτυχία του εγχειρήματος, με τους ανθρώπους της εταιρείας να εκφράζουν την ικανοποίησή τους από την μέχρι στιγμής εικόνα που παρουσιάζει.

    Το κατάστημα βρίσκεται στην περιοχή της Νέας Αγγλίας (Ανατολική Ακτή) και στεγάζεται στο ισόγειο διατηρητέου κτηρίου του 1852. Είναι στα πρότυπα του καταστήματος που λειτουργεί η εταιρεία στο Κολωνάκι, και από τα ράφια του διατίθενται πάνω από 400 προϊόντα, μεταξύ των οποίων εκλεκτά ελληνικά προϊόντα, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς αλλά και ελληνικό γιαούρτι, το οποίο έχει μεγάλη απήχηση στους Αμερικανούς. Μάλιστα, στην ταμπέλα του, ακριβώς κάτω από την επωνυμία (βλ. φωτογραφίες), η εταιρεία καλεί τους Αμερικανούς να ανακαλύψουν τις ελληνικές γεύσεις.

    Παράλληλα, υπάρχει χώρος εστίασης, στο οποίο διατίθεται και το μενού «Topos by Yoleni’s» με παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και πλούσιο κατάλογο κρασιών. Μόλις το νέο κατάστημα βρει τον ρυθμό του, θα γίνουν και τα επίσημα εγκαίνια.

    Όπως λέει ο διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας, Γιάννης Γεωργιάδης, ο οποίος βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια των πρώτων ημερών, οι Έλληνες παραγωγοί έχουν μια σημαντική θέση στα ράφια της Αμερικής, προσθέτοντας πως θα είναι παρόντες και στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας. Για το τελευταίο έχει δρομολογηθεί η ανανέωση του προϊοντικού του μείγματος, προκειμένου να ενισχυθεί η δυναμική του.

    Να σημειωθεί πως η ανάπτυξη του Yoleni΄s στις ΗΠΑ γίνεται μέσω τοπικού συνεργάτη, (master franchise), ο οποίος έχει δεσμευθεί να ανοίξει στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγγλίας εννέα με δέκα καταστήματα μέχρι το 2020.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Yolenis κάνει άνοιγμα στους τουρίστες με ελληνικό πρωινό και μαθήματα μαγειρικής

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Yoleni’s: «Πότε ανοίγει το κατάστημα στις ΗΠΑ–Τα σχέδια για το Κολωνάκι»



    ΣΧΟΛΙΑ