• Business

    «Ξεπαγώνει» το Σύζευξις 2 για την κάλυψη των τηλεπικοινωνιακών αναγκών του δημοσίου τομέα


    Δύο από τα 5 συνολικά υπο έργα του Σύζευξις 2, (ΕΣΠΑ) μετεξέλιξη του Σύζευξις 1, που αφορά στην παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα με στόχο τη μείωση των σχετικών δαπανών, εισέρχονται στην τελική ευθεία για την υλοποίησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο οι προς υπογραφή με τους αναδόχους συμβάσεις.

    Πρόκειται για τα υπο έργα «Κεντρικές Υπηρεσίες ISP και SLA»(Service Level Agreements) προϋπολογισμού 26,6 εκατ. ευρώ με ανάδοχο την κοινοπραξία των OTE, Space, Unisystems και Intrasoft και «Υποδομές ασφάλειας, τηλεφωνίας, τηλεδιάσκεψης και καλωδίωσης» προϋπολογισμού 132,6 εκατ. ευρώ με αναδόχους την Logicom και την κοινοπραξία των OTE– Space– Unisystems (θα εκτελεστεί με συμφωνίες πλαίσιο).

    Σημειώνεται ότι στις αρχές Απριλίου ανακοινώθηκε η έγκριση της χρηματοδότησης του Σύζευξις 2 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 135 εκατ. ευρώ.

    Με την υλοποίηση έργου το οποίο υπενθυμίζεται ότι είχε προκηρυχθεί το 2014 και είχε μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα στα συρτάρια των αρμοδίων υπουργείων (Ψηφιακής Πολιτικής, Διοικητικής Ανασυγκρότησης) θα συνδεθούν περίπου 600.000 δημόσιοι υπάλληλοι και 34.000 εγκαταστάσεις δημοσίων φορέων.

    Σύμφωνα με την προκήρυξη του έργου θα εξυπηρετούνται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες Δημοσίων Φορέων (πχ TAXIS, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Εκλογές, ΑΣΕΠ, Εθνικό Τυπογραφείο, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Απογραφή Δ.Υ., Πολεοδομίες, Νοσοκομεία, κλπ), θα φιλοξενείται η πλειονότητα των Portals των Δημοσίων Φορέων καθώς και 250.000 λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Οι Δημόσιοι Φορείς θα συνδέονται στο δίκτυο με ταχύτητες πρόσβασης έως και 1 Gbps, η συνολική παροχή internet στο δίκτυο κορμού θα είναι υψηλής διαθεσιμότητας και της τάξης των 10 Gbps, ενώ θα συνδέονται και άλλα ευαίσθητα εθνικά ή διεθνή δίκτυα, όπως το Πανευρωπαϊκό διαβαθμισμένο δίκτυο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Ε.Ε. “S-TESTA”.

    Το Σύζευξις 2 έχει συνολικό προϋπολογισμό 621 εκατ. ευρώ και εκτός από τα προαναφερόμενα δύο υπο – έργα επίσης περιλαμβάνει: 1. Το έργο «κεντρική υποδομή διασύνδεσης και υποδομές κέντρου δεδομένων», προϋπολογισμού 12,8 εκατ. εκατ. ευρώ στο οποίο ανάδοχος είναι η Med-Nautilus. 2. Τις υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας με αναδόχους τους ΟΤΕ, Vodafone, Wind και Forthnet και αντίστοιχα για τις υπηρεσίες κινητής με αναδόχους τις Cosmote, Vodafone, Wind. Τα δύο τελευταία που αφορούν στις υπηρεσίες έχουν προϋπολογισμό περίπου 448 εκατ. ευρώ και θα εκτελεστούν με συμφωνίες πλαίσιο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς το Internet of Things μετασχηματίζει τηλεπικοινωνίες και όχι μόνον

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γάλλος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών και η ζημιά των 6,7 δισ. δολαρίων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H κυβέρνηση αποφάσισε με 3 χρόνια καθυστέρηση να αναστήσει το Σύζευξις 2



    ΣΧΟΛΙΑ