• Business

    Ξεφορτώνει ελληνικά ναυτιλιακά δάνεια στην ιαπωνική Orix η RBS


    Στην πώληση ναυτιλιακών δανείων ύψους περίπου 600 εκατομμυρίων δολαρίων φέρεται να προχώρησε η Royal Bank of Scotland (RBS), στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η βρετανική τράπεζα να απαλλαγεί από το ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, η ιαπωνική Orix Corp θα αγοράσει ναυτιλιακά δάνεια αξίας 290 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η γερμανική τράπεζα Berenberg θα αποκτήσει δάνεια αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των δανείων που θα πάρει η Orix αφορούν σε Έλληνες δανειζομένους, ενώ ο ιαπωνικός όμιλος φέρεται να βρίσκεται σε παρόμοιες συζητήσεις και με άλλες τράπεζες για την απόκτηση ναυτιλιακών δανείων.

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr τον περασμένο Δεκέμβριο, η RBS έβαλε “λουκέτο” στα τμήματά της που συνδέονται με τη ναυτιλία σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της μονάδας της Αθήνας, μία κίνηση που είχε προαναγγελθεί από τον Σεπτέμβριο. Η RBS, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, απασχολούσε στην Ελλάδα περίπου 40 άτομα, ενώ στο παρελθόν ήταν πολύ περισσότερα.

    Σημειώνεται ότι η RBS, που ελέγχεται από το βρετανικό Δημόσιο σε ποσοστό 70%, είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των Ελλήνων εφοπλιστών. Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, την περασμένη χρονιά επιχείρησε να πουλήσει το ελληνικό κομμάτι των επιχειρήσεών της και είχε σχετικές συζητήσεις με τον όμιλο Orix, όμως δεν επετεύχθη τελικά συμφωνία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δουλειά είχε ο Em. Grimaldi στην Αθήνα. Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίθανο video! Καπετάνιος «δαμάζει» τα κύματα και δένει στο λιμάνι της Σικίνου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καλογρίτσας: Γιατί δεν προχωρά ο έλεγχος για τη φοροδιαφυγή των 36 εκατ. ευρώ; – Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ