• Business

    Ξαναχτύπησε η QCM του Γκάμπριελ Γκρέγκο – Ποια εταιρεία βάζει τώρα στο στόχαστρο

    Gabriel Grego, QCM


    Η Quintessential Capital Management (QCM), του Γκάμπριελ Γκρέγκο, που έγινε γνωστός στην Ελλάδα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της Folli Follie που οδήγησε στην φυλάκιση των ιδρυτών και μετόχων του Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ξαναχτυπά.

    Αυτή την φορά βάζει στο μάτι την Penumbra, μια αμερικανική εταιρεία ιατρικών συσκευών για τη θεραπεία του εγκεφαλικού και άλλων αγγειακών παθολογιών. Η εισηγμένη στο NYSE εταιρεία έχει κεφαλαιοποίηση περίπου 9 δισ. δολαρίων και πωλήσεις 530 εκατ. δολαρίων. Ιδρύθηκε το 2004 στην Καλιφόρνια και εισήχθη στο χρηματιστήριο το 2015.

    Σύμφωνα με την QCM, η ναυαρχίδα της Penumbra, το Jet 7 Xtra Flex, το “KILLER CATHETER” όπως χαρακτηριστικά το ονομάζει, είναι επικίνδυνο και επιρρεπές σε δυσλειτουργία. Σε αντίθεση με τις ανταγωνιστικές συσκευές, λέει το QCM, ο «δολοφονικός καθετήρας» της Penumbra έχει ήδη δυσλειτουργήσει πάνω από 200 φορές, σκοτώνοντας 17 ασθενείς και αφήνοντας 35 άλλους με εγκεφαλικές βλάβες.

    Μάλιστα, ύστερα από γνώμες εμπειρογνωμόνων, χειρουργών και πρώην προσωπικού της FDA, «πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ναυαρχίδα της Penumbra μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ανάκλησης κατηγορίας 1 από το FDA». Για το λόγο αυτό βλέπουν τεράστια πτώση για την μετοχή της εταιρείας, δίνοντας τιμή στόχο τα 55 δολάρια, μειωμένη κατά 79% από τα τρέχοντα επίπεδα.

    Αυτό είναι το QCM

    Η Quintessential είναι  αμερικανικό hedge fund που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Η κύρια δραστηριότητά της συνίσταται στον εντοπισμό, τη διερεύνηση και την αποκάλυψη εισηγμένων εταιρειών που σχετίζονται με θέματα απάτης, εγκληματικής συμπεριφοράς ή / και αποτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα.

    Από το 2015, έχει ολοκληρώσει εννέα αποστολές που εκθέτουν εταιρείες. Τον Ιούλιο του 2019, η έκθεση της Quintessential με τίτλο “A Parmalat in Bologna” οδήγησε στην κατάρρευση του ιταλικού «μονόκερου» των 1,1 δισ. της Bio-on και τη σύλληψη των εμπλεκόμενων στελεχών, που κατηγορήθηκαν  για απάτη και χειραγώγηση της αγοράς.

    Τον Μάιο του 2018, η έκθεσή της για την ελληνική Folli Follie οδήγησε στην κατάρρευση και την διάλυση της εταιρείας σε μόλις τρεις εβδομάδες καθώς και την φυλάκιση των εμπλεκομένων.

    Πρόσφατα, επίσης, αποκάλυψε απάτη στην Akazoo, έναν πάροχο streaming μουσικής, εισηγμένη στον  Nasdaq. Η μετοχή κατέρρευσε και διαγράφηκε από τον δείκτη.

    Διαβάστε ακόμα:

    Πώς κατέληξαν στη φυλακή οι «Λύκοι» της Folli Follie 828 μέρες μετά την αποκάλυψη της μεγάλης απάτης

    Akazoo: Ο Ζερβός, η Velti και ο Grego – Καμία απάντηση του CEO της Akazoo στις κατηγορίες του QCM

    Bio-on: Συνελήφθη ο επικεφαλής της εταιρείας για «κολοσσιαία» απάτη με ψευδή οικονομικά στοιχεία και χειραγώγηση της αγοράς

     



    ΣΧΟΛΙΑ