• Business

    Wyndham: Με εξαγορές και γραφείο στην Αθήνα επεκτείνεται στην Ελλάδα

    Δημήτρης Μανίκης, Πρόεδρος ΕΜΕΑ, Wyndham Hotels & Resorts

    Δημήτρης Μανίκης, Πρόεδρος ΕΜΕΑ, Wyndham Hotels & Resorts


    Ελληνικό γραφείο που θα διαχειρίζεται περισσότερα από 120 ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής ιδρύει προσεχώς η Wyndhamκίνηση που σηματοδοτεί την επέκταση των brands του αμερικανικού τουριστικού κολοσσού στη χώρα μας.

    Τα σχέδια της Wyndham έκανε γνωστά ο Δημήτρης Μανίκης, που ηγείται της εταιρείας στις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Ευρασίας και της Αφρικής, στο περιθώριο της παρουσίασης του πεντάστερου Ajul Luxury Hotel & Spa Resort στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, το οποίο αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο της Registry Collection της Wyndham στην Ευρώπη.

    Θυμίζουμε πως ο εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όμιλος διατηρεί συνεργασία με τη Zeus International του Χάρη Σιγανού, έχοντας εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της 12 μονάδες.

    «Τη συνεργασία αυτή σκοπεύουμε να επεκτείνουμε και σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας αγορά για τη Wyndham, παρόλο που διαθέτουμε 112 ξενοδοχεία στην Τουρκία και μόλις 18 στην Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος ΕΜΕΑ του ομίλου, ενώ αποκάλυψε πως από την 1η Ιουλίου η εταιρεία θα διαθέτει γραφείο και νομική υπόσταση στην Ελλάδα, όπου σε πρώτη φάση θα προσληφθούν πέντε στελέχη έτσι ώστε να εξυπηρετεί πάνω από 120 ξενοδοχεία.

    Στόχος 25 Wyndham στην Ελλάδα την προσεχή τριετία

    Η ίδρυση γραφείου της Wyndham στην Ελλάδα υλοποιείται στο πλαίσιο του στόχου διπλασιασμού των μονάδων που διατηρεί στη χώρα, καθώς σκοπός είναι να διαθέτει 25 ξενοδοχεία μέχρι το 2025 σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

    «Ο ορεινός τουρισμός έχει μεγαλύτερη προοπτική από ό,τι διαφαίνεται σήμερα. Αργήσαμε να στήσουμε ένα μηχανισμό στη χώρα για να υποστηρίξουμε την παρουσία μας εδώ, όμως η ώρα είναι κατάλληλη. Κάναμε την αρχή με ξενοδοχεία πόλεων και προχωράμε με resorts μέσω συνεργασιών», τόνισε, διευκρινίζοντας πως στο κάδρο είναι όλοι οι τύποι μονάδων.

    Σήμερα το ελληνικό χαρτοφυλάκιο της Wyndham περιλαμβάνει τα Ramada και Dolce στην αθηναϊκή ριβιέρα, το TRYP στη Δασιά της Κέρκυρας, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στο Λασίθι, το Lazart στη Θεσσαλονίκη, τρία ξενοδοχεία στο Λουτράκι και ταWyndham Grand Athens, Wyndham Athens Residence και Athens Key Hotel στην πρωτεύουσα.

    Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η Zeus International ανακοίνωσε την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας με τη Wyndham, κίνηση την οποία σχολίασε κατά τη διάρκεια της ίδιας παρουσίασης ο Χάρης Σιγανός, διευθύνων σύμβουλος της ξενοδοχειακής. «Ουσιαστικά συμφωνήσαμε ότι θα προσπαθήσουμε από κοινού – όχι μόνο σε επίπεδο single asset – να δούμε τη δυνατότητα επιθετικών εξαγορών ολόκληρων χαρτοφυλακίων στην Ευρώπη», εξήγησε.

    Αναφερόμενος στο άνοιγμα του πρώτου ξενοδοχείου της συλλογής Register Collection στη Χαλκιδική, τόνισε πως αυτό που σηματοδοτεί είναι την αναγκαιότητα η Wyndham να αναπτυχθεί στο πεδίο των πολυτελών brands, ενώ είπε ότι η συγκεκριμένη μονάδα θέτει τις βάσεις για τα επόμενα κοινά projects, μιας συνεργασίας που μετρά ήδη επτά χρόνια.

    Σημειωτέον ότι η Wyndham έχει στο χαρτοφυλάκιό της 24 brands, 9.150 ξενοδοχεία, 555 εκ των οποίων στην περιφέρεια ΕΜΕΑ, ενώ το 98% των μονάδων λειτουργεί μέσω franchise. Επόμενη κίνηση του ομίλου θα είναι η επέκταση στην ίδια περιοχή με το brand Vienna House, το οποίο εξαγοράστηκε έναντι 45 εκατ. ευρώ πριν από έξι μήνες και αποτελεί την πρώτη επένδυση της Wyndham εκτός αμερικανικής αγοράς. «Το γεγονός ότι η Wyndham διαχειρίζεται το δεύτερο μεγαλύτερο club πιστότητας στον κόσμο, μας δίνει τη δυνατότητα να φέρουμε ακόμη περισσότερους πελάτες στην Ελλάδα, μέσω του δικτύου μας», είπε.

    Ο κ. Μανίκης δε δίστασε να αναφερθεί στο ζήτημα της δυσκολίας εύρεσης προσωπικού, που εκτιμά ότι θα απασχολεί την κλάδο τουλάχιστον για την επόμενη τριετία. Η Wyndham έχει φέτος 30% λιγότερο προσωπικό σε όλα τα ξενοδοχεία της παγκοσμίως, κάτι που φέρεται να κρούει των κώδωνα για το πώς θα «πρέπει να επιστρέψει η νέα γενιά στην τουρισμό».

    «Χρειάζονται διεθνείς συνέργειες για να κατακτήσει η Ελλάδα την ισορροπία ανάμεσα στο παραδοσιακό και το σύγχρονο τουριστικό μοντέλο, όπως το κάνουν οι ανταγωνιστές μας, η Ισπανία, η Τουρκία, η Πορτογαλία», είπε ο κ. Μανίκης μιλώντας για τον ελληνικό τουρισμό, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της προσβασιμότητας σημείωσε με νόημα πως «αν δεν υπάρχουν πτήσεις, το προϊόν δε θα ξεφύγει ποτέ από τη μετριότητα. Αν αεροπορικές εταιρείες καταργούν πτήσεις, σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο προορισμό. Βλέπουμε ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση από τα μέλη μας, στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay οι αφίξεις Αμερικανών τουριστών θα είναι φέτος περισσότερες από ποτέ».

    Διαβάστε επίσης:

    Πρόσθετα έσοδα από τη διαχείριση ακινήτων προσδοκούν οι τράπεζες

    Οικογένεια Παπαγιάννη: Η κατάρρευση της ΒΙΚΗ, το χαβιάρι & ο πλειστηριασμός

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ