• Business

    WSJ: Έρχονται νέες επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ στους κατασκευαστές ημιαγωγών

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν


    Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα νέες επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τους κατασκευαστές ημιαγωγών και ολοκληρωμένων κυκλωμάτων (τσιπ), συμπεριλαμβανομένης τόσο της Intel όσο και της Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC), αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal.

    Οι νέες επιχορηγήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να χορηγηθούν τις επόμενες εβδομάδες, θα δοθούν ως μέρος των προσπαθειών για την ανανέωση της παραγωγής, ανέφερε η WSJ.

    Πρόκειται δε να αποτελούν μέρος του νόμου «Chips Act», ο οποίος στοχεύει να επαναφέρει την παραγωγή τσιπ στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία της Κίνας.

    Μέχρι στιγμής έχει παρασχεθεί μόνο κάποια μέτρια οικονομική στήριξη στον κλάδο, αλλά οι διαφαινόμενες ανακοινώσεις αφορούν πολύ μεγαλύτερα ποσά, ανέφερε η WSJ, επικαλούμενη στελέχη του κλάδου που γνωρίζουν τις διαπραγματεύσεις.

    Τα στελέχη αναμένουν να γίνουν κάποιες ανακοινώσεις πριν από την καθιερωμένη ετήσια ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ,  «State of the Union», η οποία για το 2024 έχει προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου, ανέφερε η WSJ.

    Άλλοι αποδέκτες, πέρα Intel και TSMC από τι θα μπορούσαν να είναι οι Micron Technology Inc., Texas Instruments Inc. και GlobalFoundries Inc., ανέφερε η WSJ.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Πιθανή επαναφορά κυρώσεων για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας μετά τον νέο αποκλεισμό της Ματσάδο από τις εκλογές

    Γερμανία: Τερματίζεται η απεργία στους σιδηρόδρομους καθώς ξεκινούν ξανά οι διαπραγματεύσεις

    Παραδιάς (ΠΟΜΙΔΑ): Εξοντωτική η φορολογική κλίμακα των μισθωμάτων που φτάνει το 45%



    ΣΧΟΛΙΑ