• Business

    Wood Winter Wonderland: Η Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς roadshow -Ποιες 19 εισηγμένες συμμετέχουν


    Με αυξημένη συμμετοχή επενδυτών και εταιρειών, και με κεντρικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται την Παρασκευή το 10o διαδικτυακό συνέδριο της Wood, Wood Winter Wonderland Conference.

    Στο συνέδριο συμμετέχουν 172 επενδυτικοί οίκοι με περισσότερους από 350 αντιπροσώπους και 220 εταιρείες από όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων 19 ελληνικές.

    Χαρακτηριστικό του αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, είναι ότι το μοναδικό πάνελ που αφορά μεμονωμένη χώρα, αφορά την Ελλάδα με τον Αλέξη Πατέλη Οικονομικό Σύμβουλο του Πρωθυπουργού να απαντά ερωτήσεις επενδυτών. Η σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 9/12/ το μεσημέρι.

    Πέρυσι, συμμετείχαν 197 εταιρείες από 18 χώρες και περισσότερους από 340 επενδυτές, ενώ το  φετινό συνέδριο Wood Winter Wonderland σπάει κάθε ρεκόρ συμμετοχής συγκεντρώνοντας 220 εταιρείες στα όρια της Ευρώπης και τις αναδυόμενες ευρωπαϊκές αγορές. Μάλιστα η φετινή διοργάνωση επρόκειτο να γίνει με φυσική παρουσία, κάτι που ακυρώθηκε τελικά λόγω της μετάλλαξης “Ο” και έτσι γίνεται και φέτος με Zoom.

    Περισσότερες οι one to one συναντήσεις

    Εν τω μεταξύ από χθες ξεκίνησαν και θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα  one to one συναντήσεις των εταιρειών με θεσμικούς επενδυτές. Κάθε μέρα είναι αφιερωμένη και σε διαφορετικό κλάδο και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συναντήσεις που έχουν κανονιστεί με τις ελληνικές εταιρείες είναι περισσότερες από πέρσι.

    Από την Ελλάδα συμμετέχουν οι εταιρείες: ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Mytilineos, Fourlis, ΕΛΠΕ, Lamda Development, Motor Oil, ΤΙΤΑΝ, Σαράντης, Aegean Airlines, ΕΧΑΕ και οι τράπεζες Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς.

    Εκτός από τις συναντήσεις των εταιρειών με τους επενδυτές θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση των επενδυτών με τον Αλέξη Πατέλη και δύο ακόμη πάνελ:

    1. MONETARY POLICY PANEL ,στο οποίο θα συμμετέχουν οι Mr. Tomáš Holub, Member of the Board, Czech National Bank, Mr. Gyula Pleschinger, Member of the Monetary Policy Council, Magyar Nemzeti Bank, Mr. Cristian Popa, Member of the Board, National Bank of Romania
    2. THE EU CHALLENGES, A DISCUSSION WITH THE COMMISSION ON THE RULE OF LAW FRAMEWORK AND MORE, στο οποίο θα συμμετέχουν οι Mr. Filip Skawiński, Policy Analyst in the European Commission και Ms. Raffaella Tenconi, Macroeconomist, WOOD & Company.



    ΣΧΟΛΙΑ