• ΑΓΟΡΕΣ

    Wood: Οι ελληνικές τράπεζες θα πετύχουν την τελική εκκαθάριση των παλαιών NPEs – Στα top picks Eurobank και Εθνική

    • NewsRoom


    Διατηρεί την θετική στάση για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών ο οίκος Wood και εκτιμά ότι θα πετύχουν την τελική εκκαθάριση των παλαιών NPEs και την επιστροφή σε «αξιοπρεπή» κερδοφορία.

    Στα top picks εξακολουθούν να βρίσκονται Eurobank και Εθνική, λόγω των χαμηλότερων δεικτών NPEs, ενώ ο οίκος αναβάθμισε την Αlpha Βank σε σύσταση αγοράς από διακράτηση.

    Ταυτόχρονα, η Wood αυξάνει τις τιμές στόχους για τραπεζικές μετοχές. Συγκεκριμένα, για τη Eurobank, η τιμή-στόχος τοποθετείται στο 0,9 ευρώ (από 0,8 ευρώ) με περιθώριο ανόδου 52% Για την Εθνική στα 2,9 ευρώ (από 2,4 ευρώ) με περιθώριο ανόδου 34%. Για την Αlpha Βank στο 1,5 ευρώ (από 1,1 ευρώ) με περιθώριο ανόδου της τάξης του 65%. Για την Τράπεζα Πειραιώς, τοποθετεί την τιμή στόχο στα 1,5 ευρώ, από 2,3 ευρώ προηγουμένως, με περιθώριο ανόδου 21%.

    Παρόλο που οι τιμές των μετοχών έχουν ανακάμψει (πάνω από 60% από τα χαμηλά του Οκτωβρίου πέρυσι), οι μετοχές τους παραμένουν σε αρνητικό έδαφος σε σχέση με τις αρχές του 2020, αναφέρει στην έκθεση.

    Κόκκινα δάνεια

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι τα NPEs για τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να μειωθούν στα 37 δισ. το 2020. Η έγκριση του «Ηρακλή II» θα οδηγήσει σε ένα νέο γύρο τιτλοποιήσεων εντός του 2021 και του 2022, που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των NPEs, σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα βρίσκονται ήδη μπροστά σε αυτήν τη διαδικασία, με δείκτες NPE περίπου 15% μετά τον «Ηρακλή I», υψηλό δείκτη κάλυψης μετρητών και υψηλά αποθέματα κεφαλαίου. Η Alpha και η Πειραιώς έχουν μεγαλύτερο δρόμο μπροστά και θα χρειαστούν μεγαλύτερη συμμετοχή στο πλαίσιο του «Ηρακλή ΙΙ».

    Ακόμη και με την προσθήκη νέων προβληματικών δανείων λόγω COVID-19 (υπολογίζονται περίπου στα 5,3 δισ.), η Wood εκτιμά ότι η πορεία για τη μείωση του δείκτη NPE πολύ κάτω από το 10% είναι πολύ πιθανή. Αυτό θα οδηγήσει σε τελική εκκαθάριση των ελληνικών τραπεζών από τα παλαιά NPEs.

    Διαβάστε ακόμα:

    JP Morgan: Αυξάνει τις τιμές-στόχους για Alpha, Eurobank και Εθνική Τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ