• Business

    Wolt: «Μπαίνει» στην αγορά του Βόλου – Συνεχίζεται η επέκταση εκτός Αττικής


    Μετά την Πάτρα και την Λάρισα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα διανομής φαγητού Wolt ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί στον Βόλο.

    Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, στην οποία η φινλανδική start up θα αποκτήσει παρουσία τρία χρόνια από την είσοδο στην Αθήνα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η επίσημη έναρξη των εργασιών στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας των 86.000 κατοίκων είναι θέμα χρόνου, με την ελληνική ομάδα της να βάζει επί τόπου τις τελευταίες «πινελιές». Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το επιθετικό πλάνο ανάπτυξης θα συνεχισθεί, τονίζοντας πως θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μέχρι το τέλος του χρόνου.

    Η Wolt εμφανίζεται ικανοποιημένη με την μέχρι στιγμής πορεία στην ελληνική αγορά, στην οποία εισήλθε πριν από περίπου τρία χρόνια. Η πανδημία, βοήθησε, όπως και τις περισσότερες online πλατφόρμες διανομής φαγητού να αυξήσουν τον αριθμό των πελατών της, και να διεισδύσει ακόμη περισσότερο στα νοικοκυριά του λεκανοπεδίου Αττικής.

    Πριν από περίπου ένα μήνα λάνσαρε, την υπηρεσία Wolt Market κάνοντας την είσοδό της στην αγορά της λιανικής με 2.000 κωδικούς ενώ ξεκίνησε συνεργασία και με την αλυσίδα παιχνιδιών «Μουστάκας». Ανάμεσα στις υπηρεσίες που κυκλοφόρησε πρώτη ήταν και η διανομή στην πόρτα χωρίς να χρειάζεται να έρθει σε επαφή με τον καταναλωτή (contactless delivery) εν μέσω πανδημίας.



    ΣΧΟΛΙΑ