• Business

    Wizz Air Abu Dhabi: Διπλασιάζει στόλο και προσωπικό καθώς αυξάνεται η ζήτηση

    • NewsRoom


    Γενναίες προσλήψεις και διπλασιασμό στόλου στον Αραβικό Κόλπο σχεδιάζει η Wizz Air Abu Dhabi καθώς η ζήτηση για πτήσεις χαμηλού κόστους αυξάνεται, μετά από την επιβράδυνση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

    Ο νέος εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, προβλέπει βλέπει «πολύ ισχυρή ζήτηση» και αναμένει ότι η κίνηση θα διπλασιαστεί σχεδόν τους επόμενους 12 μήνες από τα 1,2 εκατομμύρια επιβάτες που πέταξαν τον περασμένο χρόνο,

    Ο στόλος θα επεκταθεί σε 15 αεροσκάφη μέχρι τον Μάρτιο του 2024, από 8 που είναι σήμερα, καθώς η εταιρεία προσθέτει νέους προορισμούς σε πόλεις σε ακτίνα περίπου έξι ωρών από τη βάση της στο Άμπου Ντάμπι.

    Στα σχέδια της επιχείρησης βρίσκεται επίσης και ο διπλασιασμός σε 800 άτομα των εργαζομένων, ενώ δρομολογούνται νέες προσλήψεις στην πρωτεύουσα των πλουσίων σε πετρέλαιο Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

    Σε μια χώρα με μερικούς από τους πιο προηγμένους αερομεταφορείς στον κόσμο, η Wizz Air Abu Dhabi προσφέρει μια εναλλακτική λύση που αποδεικνύεται δημοφιλής στους υπαλλήλους, την αυξανόμενη μεσαία τάξη και τις παραδοσιακά μεγάλες οικογένειες της περιοχής, τονίζει ο CEO της εταιρείας, Johan Eidhagen.

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι ενώ το πρώτο έτος λειτουργίας του εγχειρήματος του Άμπου Ντάμπι επηρεάστηκε από σκληρούς περιορισμούς λόγω covid, η κίνηση έχει φτάσει στο 85% και αναμένεται να αυξηθεί στο 90% αυτό το καλοκαίρι.

    Ενημερώνει ακόμη ότι οι προορισμοί που θα προστεθούν αυτό το καλοκαίρι θα περιλαμβάνουν το Μπισκέκ, την πρωτεύουσα της Κιργιζίας, καθώς και τη Σαντορίνη και τη Λάρνακα.

    Να σημειωθεί ότι ο αερομεταφορέας, ξεκίνησε τις πτήσεις, με την πρώτη πτήση της εταιρείας να προσγειώνεται στην Αθήνα, Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, και τη Θεσσαλονίκη να ξεκινούν στις 4 Φεβρουαρίου 2021. Η σύνδεση Αθήνα – Άμπου Ντάμπι είναι τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη (από 17 Φεβρουαρίου) και Παρασκευή ενώ Θεσσαλονίκη – Άμπου Ντάμπι, δυο φορές, Δευτέρα, Τρίτη.

    Υπενθυμίζεται ότι η Wizz Air Abu Dhabi ανήκει κατά πλειοψηφία στην κρατική εταιρεία χαρτοφυλακίου ADQ του Άμπου Ντάμπι, ενώ η Wizz Air κατέχει το 49% των μετοχών.

    Διαβάστε επίσης: 

    Wizz Air: Αναστέλλει τις πτήσεις προς τη Μολδαβία

    «Πρεμιέρα» για την Wizz Air Abu Dhabi στην Ελλάδα – Πρώτη πτήση στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ