• Business

    Blueground: Το επενδυτικό fund του Αμπού Ντάμπι ADQ επενδύει στην ελληνική startup

    • Bloomberg
    Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Ιδρυτής & CEO Blueground

    Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Ιδρυτής & CEO Blueground


    Το κρατικό επενδυτικό fund του Άμπου Ντάμπι ADQ επένδυσε στην Blueground, την ελληνική startup που επικεντρώνεται σε βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις επιπλωμένων διαμερισμάτων, αναφέρει το Bloomberg.

    Πρόκειται για την πρώτη επένδυση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας του ADQ με την Ελλάδα, ύψους 4 δισεκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με την δήλωση. Ωστόσο, δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για το ύψος της επένδυσης στην Blueground.

    Η startup πέρυσι συγκέντρωσε 140 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές με επικεφαλής τον όμιλο WestCap του Laurence Tosi. Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει την επέκταση της Blueground σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Λος Άντζελες, του Σιάτλ και της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε τον Σεπτέμβριο ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Άλεξ Χατζηελευθερίου.

    Η ADQ δήλωσε ότι η επιχειρηματική της πλατφόρμα DisruptAD θα υποστηρίξει την Blueground για την επίτευξη του στόχου της να επεκταθεί σε 50 πόλεις έως το 2025.

    Η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας (prop-tech), ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα και πλέον έχει διεθνή παρουσία σε Η.Π.Α., Μ. Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Blueground: Εξαγοράζει τη βραζιλιάνικη Tabas – Επιταχύνει την επέκταση στη Λ. Αμερική

    Blueground: Βάζει πλώρη για το αμερικανικό ταμπλό



    ΣΧΟΛΙΑ